Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Lezen in tijden van Corona

Lezen in tijden van Corona

Beste relaties van Eenvoudig Communiceren,

Update 15 juli
Dit is de laatste update van deze pagina. De zomervakantie is begonnen en we hopen dat iedereen deze zomer veel gaat lezen om beter in taal te worden! Ook wensen we jullie veel plezier met de boeken van Eenvoudig Communiceren! Je vindt ze in de bibliotheek, op onze website en je kan ze ook kopen in de boekwinkel.
Jullie hebben heel positief gereageerd op onze meeleesboeken. Daarom gaan we nieuwe meeleesboeken komend schooljaar aanbieden in een abonnement aan scholen, organisaties en bibliotheken.
Tenslotte. We hebben deze pagina speciaal voor jullie gemaakt. Zodat jullie tijdens Corona toch kunnen lezen. Zelfstandig, of in een vorm van afstandsonderwijs. Zorg ervoor dat je hier niet meer op aangewezen bent!  Blijf voorzichtig: was je handen regelmatig, houd afstand en laat je testen als je je niet goed voelt! En blijf dan ook thuis! Fijne zomer en tot eind augustus!

Update 7 mei
De bibliotheken mogen weer open! Gelukkig de middelbare scholen per 2 juni ook. Dat betekent dat wij langzamerhand weer overgaan naar de normale situatie. De Start!-krant van mei staat online. En dat is dan vooropig de laatste edtie die wij gratis online zetten. Neemt u een abonnement voor komend schooljaar? Dan sturen wij u de papieren krant van juni mét het digitale lesmateriaal gratis toe!

Update 6 april
Hieronder vind u een aantal titels die wij helemaal gratis tot uw beschikking stellen. Ook hebben wij hier twee meeleesboeken geplaatst.
Nu bereiken ons verzoeken van bibliotheekmedewerkers, vrijwilligers, begeleiders van cursisten en zelfs docenten om zelf boeken van ons te mogen inscannen, inspreken of op een andere manier te verspreiden. Hiervoor geven wij geen toestemming. Dit is voor iedereen een nare situatie, en wij proberen u zoveel mogelijk te ondersteunen. We zijn aan het uitzoeken hoe we e-books kunnen faciliteren en hoe we zelf ingesproken boeken kunnen aanbieden. Maar voor ons is het van groot belang dat u ook nu boeken bij ons blijft aanschaffen. Anders is er straks geen uitgeverij Eenvoudig Communiceren meer. U kunt bijvoorbeeld de boeken naar uw leerlingen sturen met een retourenvelop erbij. Of u kunt uw leerlingen een pakketje lesmateriaal op laten halen op school. Andere tips zijn welkom!
Onze nieuwe catalogus is hier te bekijken en komt deze week bij al onze klanten in de bus.

Heeft u geen abonnement (meer)? De Start!-krant van mei kunt u hieronder gratis downloaden.

Naar de haaienDe bundel korte verhalen 'Naar de haaien' kunt u hieronder ook gratis downloaden voor uw leerlingen/cursisten.

Voor inburgeraars: Ad Appel Taaltrainingen biedt elke doordeweekse dag gratis live-les van A1 naar A2 op Facebook: Facebook groep Inburgeringsexamen

Om uw leerlingen/cursisten van informatie te voorzien rondom het Corona virus, plaatsen wij hieronder een link naar de weekkrant die uitsluitend gaat over de situatie rondom het Coronavirus. Abonnees op de digitale weekkrant kunnen de krant zoals gebruikelijk downloaden vanaf de website.

Het zwembadLeuk om te lezen! Het verhaal Het zwembad, pdf in de bijlage.
Nieuw (23 maart): Meeleesversie van Het zwembad

De schoolbus en andere verhalenNieuw (31 maart): Meeleesversie van De bibliotheek Uit de bundel De schoolbus en andere verhalen.

Weet je nog ...?Nieuw (7 april): een pdfje van Weet je nog...? ons geschenk bij ons 25-jarig jubileum. Kijk hieronder bij de downloads.

Nieuw (20 april): Meeleesversie van Het geheim uit de verhalenbundel Weet je nog ...?

Het verhaal van BettyNieuw (30 april): Meeleesversie van Het verhaal van Betty uit de serie Beeldboek.

SaIdjah en AdindaNieuw (3 juni): Meeleesversie van SaIdjah en Adinda uit de serie Literatuur voor Beginners.

Mi SrananNieuw (1 juli): Meesleesverhaal uit Mi Sranan ter gelegenheid van Keti Koti bieden wij u het eerste verhaal uit de verhalenbundel uit Suriname aan!

Karel en ElegastNieuw (15 juli): Intro op Karel en Elegast Bea Rigter leest een hoofdstuk voor uit een klassiek literair verhaal in eenvoudige taal.


Deze pagina op de website wordt regelmatig vernieuwd.

Veel sterkte en blijf gezond!

ISBN: geen

€ 0,00