Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Nieuwe titel over Tweede Wereldoorlog

Een soldaat in huis Eenvoudig CommunicerenLezen over de Tweede Wereldoorlog - het blijft een goede manier om iets te leren over onze geschiedenis. Hoe is het om 14 jaar te zijn tijdens de oorlog? Dat lees je in Een soldaat in huis. Door de ogen van de jonge Chris beleeft de lezer de bezetting.

Een soldaat in huis is losjes gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het is 1940 en Chris is 11 jaar. Samen met zijn moeder en broertje woont hij in de buurt van Schiphol. Op een dag krijgen ze Henk te logeren, een vlieger die wordt ingekwartierd. Hoewel Henk maar kort bij hen inwoont, maakt zijn aanwezigheid grote indruk op Chris. Voor het eerst is hij zich bewust van de gevaren van de oorlog. Het is de start van een zware tijd voor Chris en zijn familie. Niet in de laatste plaats omdat de vader van Chris naar Duitsland is vertrokken ...

Leuk om te weten
Hoofdpersoon Chris is de vader van de auteur van dit boek, Marian Hoefnagel. En Henk, de ingekwartierde staartschutter, is de vader van haar man.

14, de tijd van je leven
Een soldaat in huis is het derde deel in de serie Veertien, de tijd van je leven. In deze reeks komt de lezer steeds iets te weten over een periode uit het verleden. Door de ogen van een 14-jarige. Zo lezen we over het oude Rome in Romeinse tweeling, en over de slaventijd in Als slavin geboren.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws