Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Leestip Jonge Jury: Als slavin geboren

Als slavin geboren - Marian Hoefnagel - Eenvoudig CommunicerenUitgeverij Eenvoudig Communiceren is verguld met de vermelding van Als slavin geboren als leestip van De Jonge Jury. Samen met 24 andere titels staat het boek van Marian Hoefnagel op deze lijst met tips van professionals én jonge lezers. Jongeren tussen de 12 en 16 jaar bepalen uiteindelijk (met of zonder hulp van deze leestips) welk boek de Prijs van de Jonge Jury 2016 wint.

Als slavin geboren
Als slavin geboren van Marian Hoefnagel vertelt het verhaal van drie generaties tieners. Oma Shani, dochter Kwasi en haar tweeling Maisa en Kwasi leven op een slavenplantage. Hun leven is zwaar en vol gevaar. Toch slagen ze er allevier in hun eigen leven te leiden, ook al is dat soms alleen in hun gedachten.

2016
Wreed! van Mel Wallis de Vries won de laatste Prijs van de Jonge Jury. Voor de editie van 2016 dingen alle jeugdboeken mee die zijn uitgekomen tussen september 2014 en heel 2015. Scholieren kunnen vanaf dit najaar op hun favoriete boek stemmen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Dag van de Jonge Jury in het voorjaar van 2016.

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws