Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

EC scoort in top 10 verkiezing Belangrijkste Boek

Haar naam was SarahDe Nieuwe Bijbelvertaling is gekozen tot het belangrijkste boek van Nederland bij de Verkiezing van het Belangrijkste Boek. Op de zevende plek in de top 10 staat Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay, in een editie die Eenvoudig Communiceren herschreef in makkelijke taal.

Top 10
De uitslag van de Verkiezing van het Belangrijkste Boek werd vrijdag 23 september bekendgemaakt. In de top 10 staan titels als Het Achterhuis en De ontdekking van de Hemel. De volledige ranglijst is te vinden op belangrijksteboek.nl, bekijk hieronder de top 10:

    1. De Nieuwe Bijbelvertaling
    2. Het Achterhuis
    3. In de ban van de ring
    4. Kruistocht in spijkerbroek
    5. De interpretatie van de betekenissen van de Koran
    6. De ontdekking van de hemel
    7. Haar naam was Sarah
    8. Hersenschimmen
    9. De vliegeraar
    10. Alleen op de wereld

Haar naam was Sarah
In juli 1942 speelt zich in de Franse hoofdstad Parijs een groot drama af. Duizenden joden worden naar een sportstadion gebracht. Vervolgens worden ze naar concentratiekampen gestuurd. Ook de tienjarige Sarah wordt samen met haar ouders opgepakt. In Haar naam was Sarah lees je hoe journaliste Julia jaren later meer wil weten over het leven van Sarah. Julia gaat op onderzoek uit. Waar is Sarah nu? En wat is er met haar broertje gebeurd?

Verkiezing
Sinds 22 april 2016 kon iedereen zijn stem uitbrengen op het boek dat hem het meest heeft geraakt. Het kon gaan om een boek dat een cruciale rol speelde in iemands leven, dat indrukwekkend werd gevonden of dat het wereldbeeld van lezers heeft doen veranderen.

Jaar van het Boek
De Verkiezing van het Belangrijkste Boek is onderdeel van 2016 Jaar van het Boek. Dit is een initiatief van Bijzondere Collecties van de UvA, de Koninklijke Bibliotheek, de Leescoalitie, het Letterkundig Museum, Stichting CPNB, Stichting Lezen en Stichting Lezen & Schrijven. Deze organisaties hebben de handen in een geslagen om een jaar lang het boek in al zijn verschijningsvormen te vieren. 

Eenvoudig Communiceren

Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws