Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Boekpresentatie Het meisje in de trein [foto]

Het meisje in de trein eenvoudigTijdens de Boekenweek is ons nieuwste boek in makkelijke taal gepresenteerd: Het meisje in de trein. Dit spannende verhaal is er nu ook voor jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen. De oorspronkelijke uitgave van Het meisje in de trein staat al maandenlang hoog op de lijst van de meest verkochte boeken van ons land.

Schrik
Het meisje in de trein Eenvoudig CommunicerenIn Het meisje in de trein volgt de lezer de jonge Rachel. Ze neemt elke ochtend de trein. Niet om naar haar werk te gaan, zoals haar huisgenoot Cathy denkt. Maar omdat de trein altijd een poosje stilstaat op de plek waar Rachel vroeger heeft gewoond. Vanuit de trein kijkt Rachel naar haar oude straat en haar oude huis. Rachel kijkt vanuit de trein ook naar Scott en Megan, het perfecte stel van nummer 12. Op een dag ziet Rachel tot haar schrik iets dat ze nooit had verwacht... En ze doet iets waar ze spijt van krijgt. Kort daarna leest ze een schokkend bericht in de krant.

Magisch
Tijdens de presentatie vroeg directeur/uitgever Ralf Beekveldt aandacht voor laaggeletterden, juist tijdens de Boekenweek: "Met het Boekenbal wordt traditioneel de Boekenweek geopend. Gaan de deuren op het Boekenbal slechts selectief open, de Boekenweek is er voor iedereen. Dat wil zeggen, lijkt er voor iedereen te zijn... Zo'n twintig procent van onze bevolking is laaggeletterd, of heeft anderszins een probleem met lezen en schrijven. Voor deze mensen zijn boeken onbekende fenomenen. Zij raken eigenlijk nooit een boek aan, ook niet als dat boek gratis wordt weggegeven. Dat is precies de doelgroep waarop Eenvoudig Communiceren zich richt. De groep moeizame of aarzelende lezers die wij met onze toegankelijke boeken willen veroveren. Die we over de streep van het lezen willen trekken. Zodat ook zij die geweldige ervaring van dat lezen - dat magische moment dat een hoeveelheid inktstreepjes op een vel papier in je hoofd tot leven komt - ook gewaar kunnen worden."

Leeslicht
Het meisje in de trein BrunaDeze Leeslicht-uitgave is een bewerking van de roman Het meisje in de trein van Paula Hawkins. Leeslicht is een veelzijdige, makkelijk te lezen boekenserie in eenvoudige taal. Met voor ieder wat wils: aangrijpende romans, grappige en ontroerende verhalen, maar ook spannende thrillers. Echte literatuur in eenvoudig Nederlands.

Eenvoudig Communiceren
Voor 2,5 miljoen Nederlanders van 16 jaar en ouder zijn 'gewone' romans veel te moeilijk. Daarom past uitgeverij Eenvoudig Communiceren boeken aan in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen mensen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Boekpresentatie
De feestelijke boekpresentatie van Het meisje in de trein in makkelijke taal vond plaats op 18 maart 2016 in De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam. Sprekers waren Monique Burger (De Nieuwe Boekhandel), Ralf Beekveldt (directeur/uitgever Eenvoudig Communiceren), taalambassadeurs en Hank Gronheid (ABC Noord Holland). Eenvoudig Communiceren dankt alle aanwezigen voor hun betrokkenheid! 

Webwinkel: Het meisje in de trein

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws