Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Boekblad over onze nieuwe bookazines

BoekbladOnze nieuwe reeks Start!-pakket Bookazines krijgt aandacht van het Boekblad. Vlak voor vertrek naar onze boekpresentatie in het Rijksmuseum in Amsterdam kregen we een telefoontje van Sabine Kok van het Boekblad. Of we even iets meer over onze nieuwe, extra makkelijke serie bookazines wilden vertellen.

Fragment
Een fragment van het Boekblad-artikel over Start!-pakket Bookazines:

Doelgroep van de bookazines zijn jongeren in schakelklassen of het praktijkonderwijs, maar ook inburgerende Nederlanders, zegt adjunct-uitgever Marianne Verhallen. ‘Ze stimuleren de lees- en taalvaardigheid, maar ook de spreekvaardigheid – het is leuker en makkelijker om over een verhaal te praten dat je hebt gelezen, dan over een abstract onderwerp.’

Het Start!-pakket bookazines is de eerste tijdschriftenreeks van de uitgeverij, die zo’n 200 boektitels in het lopend fonds heeft en daarnaast lesmateriaal ontwikkelt. Successerie van de uitgeverij is Leeslicht, een reeks die ze ontwikkelt in samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven en die vereenvoudigd werk bevat van onder meer Ronald Giphart, Herman Koch, Suzanne Vermeer, Simone van der Vlugt en Tommy Wieringa.

Lees meer over de reeks, de boekhandel en de aarzelende lezer in het Boekblad-artikel over Start!-pakket Bookazines.

Start!-pakket Bookazines Zwembad

Bookazine
Start!-pakket Bookazines brengt fictieverhalen in makkelijke taal voor jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen. Een bookazine is een boek in tijdschriftformaat, gedrukt op extra stevig krantenpapier. In elk bookazine staat een spannend, vrolijk of actueel verhaal. Tijdens het lesjaar verschijnt elke maand een nieuw bookazine.

Woordenschat
Al lezend werken leerlingen en cursisten aan hun woordenschat en taalvaardigheid. Elk bookazine bevat - naast het verhaal - taalpuzzels, sommen en illustraties. Het taalniveau van de titels in Start!-pakket Bookazines varieert, net als de lengte van de verhalen. Het Zwembad is de eerste titel van de serie. 

>> Leeslicht

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws