Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Aangrijpende verhalen over pesten

Stuk Judith Visser

Pesten is helaas een onderwerp waar veel scholieren mee te maken krijgen. Want ruim tien procent van de jongeren tussen de 15 en 18 jaar wordt via internet gepest, blijkt uit onderzoek naar cyberpesten dat deze week gepubliceerd is door het CBS. Daarom blijven wij boeken in eenvoudige taal maken die jongeren inzicht geven in wat gepeste leeftijdsgenoten meemaken.

Kans
Uit het onderzoek blijkt dat jongeren bijvoorbeeld te maken krijgen met kwetsende teksten op sociale media. Ook wordt beeldmateriaal van scholieren soms doorgestuurd naar anderen. (Cyber)pesten heeft een negatief effect op jongeren die gepest worden. Maar ook op de pesters en de omstanders. Daarom gaan onze makkelijk te lezen boeken Stuk, Doe Normaal! en onze nieuwste uitgave Loverboy over pesten. Elk boek vertelt het aangrijpende verhaal van een leerling op een middelbare school die te maken krijgt met pesten. De boeken geven (mentor)klassen inzicht in de belevingswereld van pester en slachtoffer. Ook geven verhalen over pesten leerlingen de kans om meer te weten te komen over de (indirecte) gevolgen van pesten.

Loverboy, Marian Hoefnagel Eenvoudig CommunicerenLoverboy
Loverboy; een gevaarlijke liefde gaat over Susan. Ze wordt gepest op school. En het gaat niet goed tussen haar ouders. Dan leert ze Hector kennen via internet. Hij is lief voor haar en luistert naar haar problemen. Hector wil steeds meer van Susan weten. Maar ze is voorzichtig, schrijft ze in haar dagboek. Want je moet oppassen met mensen die je alleen via internet kent! Toch gaat ze steeds meer om Hector geven. En langzaam doet Susan dingen die ze nooit van zichzelf had verwacht. Loverboy maakt onderdeel uit van onze Reality Reeks.

Stuk
In Stuk wordt Elizabeth gepest door haar klasgenoten. Alleen Alec en zijn vriendin Riley laten haar met rust. Elizabeth vindt Alec heel leuk. Zo leuk dat ze besluit om zijn nieuwe vriendin te worden. En daar gaat ze erg ver in... Bij de spannende roman Stuk (onderdeel van de serie Misdadig) biedt uitgeverij Eenvoudig Communiceren lesmateriaal aan. Stuk is verfilmd met een hoofdrol voor Jackie van Parijs.

Doe Normaal!Doe Normaal!
In Doe Normaal! (Reality Reeks) is Wout nieuw in klas 3A. Maar niet als leerling; hij is de nieuwe mentor van de groep. Wout vertelt de klas veel over zichzelf. Bijvoorbeeld dat hij bang is om gepest te worden. Vanaf het moment dat mentor Wout zijn angst met de klas deelt, gebeurt er veel met de leerlingen.

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws