Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Eerste Start!-pakket Bookazines

Start!-pakket Bookazines ZwembadBij een nieuw schooljaar hoort een nieuwe reeks van Eenvoudig Communiceren: Start!-pakket Bookazines. Korte fictieverhalen in makkelijke taal voor jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen.

Tijdschrift
Een bookazine is een boek in tijdschriftformaat, gedrukt op extra stevig krantenpapier. In elk bookazine staat een spannend, vrolijk of actueel verhaal. Tijdens het lesjaar verschijnt elke maand een nieuw bookazine.

Woordenschat
Al lezend werken leerlingen en cursisten aan hun woordenschat en taalvaardigheid. Elk bookazine bevat - naast het verhaal - taalpuzzels, sommen en illustraties. Het taalniveau van de titels in Start!-pakket Bookazines varieert, net als de lengte van de verhalen.

Zwembad
Het Zwembad is de eerste titel van de serie. Hoofdpersoon Farid heeft pech. Want hij moet met zijn zoon en dochter naar zwemles. Het is voor Farid de eerste keer in het zwembad. Hij houdt niet van nieuwe dingen doen. Want misschien gaat er iets fout. En dan kijken mensen naar hem. Maar sinds Farid niet meer in Iran woont, zijn er zo veel nieuwe dingen. 

Fictie
Fictie lezen ter ontspanning verbetert de leesvaardigheid van zwakke lezers sterk. Door het lezen gaat hun lees- én taalvaardigheid met sprongen vooruit, zo blijkt uit onderzoek. Een duidelijke boodschap waar wij met ons aanbod van makkelijke te lezen boeken voor laaggeletterden op aansluiten.

Webwinkel
Bookazines uit de serie Start!-pakket Bookazines zijn via onze webwinkel al verkrijgbaar vanaf 2,50 per exemplaar (vraag naar de voorwaarden).

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws