Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

'Tevreden over onverwacht aanbod Buchmesse'

Ralf BeekveldtEenvoudig Communiceren kijkt tevreden terug op de Frankfurter Buchmesse, de grootste beurs voor uitgevers. Met collega's van andere uitgeverijen ging directeur/uitgever Ralf Beekveldt in gesprek over ons doel: zo veel mogelijk lezenswaardige boeken beschikbaar stellen voor zwakkere lezers. Onze ideeën werden niet alleen positief ontvangen, Eenvoudig Communiceren kreeg zelfs samenwerkingsvoorstellen aangeboden.

Noodzaak
Onze boodschap aan collega-uitgevers tijdens de beurs: juist zwakke lezers hebben profijt en plezier van goede boeken. Dus denk aan een samenwerking met uitgeverij Eenvoudig Communiceren of onze buitenlandse uitgeverijen. "De uitgeverijen die ik sprak zien het nut en de noodzaak van onze uitgeverij en onze boeken in," vertelt Beekveldt.

Verlanglijst
En collega's waren niet alleen enthousiast; uitgevers voegden de daad bij het woord. Eenvoudig Communiceren keerde uit Duitsland terug met positieve reacties op onze voorstellen, dit betekent dat wij een aantal boeken van onze verlanglijst mogen hertalen in eenvoudige taal.

Onverwacht
Daarnaast kreeg Beekveldt ook onverwacht vaak deze vraag van uitgevers: zou ons boek misschien hertaald kunnen worden in toegankelijke, begrijpelijke taal? Deze wederzijdse interesse maakt dat Beekveldt erg tevreden terugkijkt op de beurs. "Het is duidelijk dat het belang van een breed aanbod makkelijk te lezen boeken ook internationaal de aandacht heeft."

Hesse
Welke boeken de komende tijd zullen verschijnen wordt later bekend, maar een tipje van de sluier kunnen we oplichten. Spaß am Lesen Verlag, onze Duitstalige uitgeverij, zal hoogstwaarschijnlijk een boek van auteur Hermann Hesse hertalen. Want als niemand minder dan de kleinzoon van Hesse - die Beekveldt op de beurs tegen het lijf liep - enthousiast op dat idee reageert, kan een samenwerking niet ver weg zijn.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws