Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Onze focus tijdens Hét Congres: zelfredzaamheid

Mijn leven; zelf denken, zelf doenBezoekers van Hét Congres kunnen bij ons terecht voor informatie over onze boeken en kranten in eenvoudige taal. We vestigen dit keer extra aandacht op onze nieuwe reeks Mijn leven. Een serie boeken die de zelfredzaamheid van tieners en jong volwassenen vergroot.

Keuzes
Mijn Leven; zelf denken, zelf doen is een serie boeken over zelfredzaamheid, geschreven in makkelijke taal. Met behulp van deze reeks leren lezers hoe zij hun leven nu en later zelfstandig kunnen inrichten. Voor welke keuzes sta je als jong volwassene? En wat is belangrijk voor je welzijn? De reeks behandelt allerlei onderwerpen; van het regelen van geldzaken tot het inrichten van de eigen woning. Ook is er veel aandacht voor het bevorderen van gezondheid. 

Lespakket
Ik regel mijn geldzakenHet praktijkonderwijs en vso bieden leerlingen perspectief op een geschikte arbeidsplek en een volwaardige plaats in de maatschappij. Daarvoor hebben leerlingen naast sociale vaardigheden en werknemersvaardigheden ook handvatten nodig om zich staande te houden in het dagelijks leven. Met Ik regel mijn geldzaken, Ik ga verhuizen en tien andere titels die in deze Mijn leven-reeks verschijnen, wil Eenvoudig Communiceren een stevige leidraad bieden. Met lespakketten kunnen lezers nog actiever met de stof aan de slag.

Hét Congres
Hét Congres is een jaarlijks onderwijscongres. Het onderwijs aan leerlingen die extra zorg en aandacht nodig hebben staat centraal. De organisatie van dit onderwijscongres is in handen van De Onderwijsspecialisten, het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs en de CED-groep. Dit jaar vindt Hét Congres plaats op vrijdag 27 november bij Papendal in Arnhem.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws