Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Dag van de Literatuur: klassiekers in makkelijke taal

 Een nagelaten bekentenisDe Dag van de Literatuur gaat bij Eenvoudig Communiceren niet geruisloos voorbij. Want hoewel de volgende editie pas 9 maart 2017 wordt gevierd met een literatuurfestijn, brengen wij nu ons literaire aanbod in begrijpelijke taal onder de aandacht: Literatuur voor beginners!

Klassiekers
Als lezen moeilijk gaat, is het lezen van een gewoon boek al pittig. En een literaire klassieker lezen? Dat lijkt voor een laaggeletterde lezer onvoorstelbaar. Daarom heeft Eenvoudig Communiceren met de Literatuur voor beginners-serie juist de Nederlandse klassiekers toegankelijk gemaakt voor zwakkere lezers. 

Trots
We zijn als uitgeverij trots op dit unieke initiatief. Want het was voorheen een onmogelijke opgave: laaggeletterde lezers in aanraking brengen met literaire klassiekers. En toch, dachten we; het zou mooi zijn als laaggeletterden deze eeuwenoude verhalen wél zouden kunnen lezen. Want De klucht van de koeKees de jongen en Max Havelaar zijn niet voor niets klassiekers uit de canon van de Nederlandse literatuur. 

Hertalers
Kees de jongenUitgeverij Eenvoudig Communiceren werkt met gespecialiseerde hertalers. Dit zijn auteurs die teksten in toegankelijke, eenvoudige taal herformuleren. Altijd met behoud van de kwaliteit en de zeggingskracht van het originele werk. Onze hertalers hebben met liefde aan de hertalingen van de klassiekers gewerkt.

Eigentijds
De literaire werken zijn in de hertaalde vorm zeker niet oud of stoffig. De serie Literatuur voor beginners is eigentijds vormgegeven. En elk boek begint met een inleiding over de periode waarin het boek geschreven is. Ook worden de hoofdpersonen voorgesteld. 

Makkelijk
Keurmerk Makkelijk LezenDe boeken van Literatuur voor beginners zijn voorzien van het onafhankelijke keurmerk 'Makkelijk Lezen' van Stichting Makkelijk Lezen. Ook bevat elk boek een woordenlijst waarin moeilijkere woorden staan uitgelegd. Door dit toegankelijke niveau zijn de boeken heel geschikt voor laaggeletterde lezers tussen de 12 en 18 jaar.

Eline Vere
Benieuwd naar alle 12 titels? Bekijk het aanbod van Literatuur voor beginners dat onder andere Een nagelaten bekentenisEline Vere en Reinaart de vos omvat.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws