Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Om (voor) te lezen: Een doolhof van woorden

Een doolhof van woordenEen passend boek om tijdens de Week van de Alfabetisering (voor) te lezen: Een doolhof van woorden. Het vertelt in eenvoudige taal het ontroerende verhaal van een laaggeletterde die de rijkdom van boeken ontdekt. 

Voorlezen
Een doolhof van woorden (Leeslicht) gaat over de eenvoudige klusjesman Germain. Als hij op een dag in het park de oudere dame Margueritte ontmoet, verandert dat. Als Margueritte erachter komt dat Germain niet kan lezen en schrijven, weet ze door hem voor te lezen zijn interesse voor boeken te wekken. Hieruit ontstaat een hechte vriendschap die Germains leven én dat van Margueritte ingrijpend verandert.

Fragment
Een fragment uit Een doolhof van woorden in eenvoudige taal:

Elk boek is voor mij moeilijk. Ik kom er niet doorheen.
Daarom heb ik nooit echt begrepen waar lezen goed
voor is. Ik lees alleen als het echt niet anders kan.
Als ik bijvoorbeeld een formulier moet invullen.
Of als ik mijn zorgverzekering moet betalen.
Zo dacht ik teninste voordat ik Margueritte leerde kennen.

Film
Een doolhof van woorden is hertaald in makkelijke taal vanuit het Franse La tête en friche (2008) van Marie-Sabine Roger. Het boek is in 2010 verfilmd (My afternoons with Margueritte) met een hoofdrol voor acteur Gérard Depardieu.

Leeslicht
Een doolhof van woorden is de nieuwste titel van de reeks Leeslicht; een veelzijdige serie romans in makkelijke taal voor volwassenen. Leeslicht (uitgeverij Eenvoudig Communiceren) is mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen & Schrijven, in samenwerking met JT International Company Netherlands B.V.

Week
De Week van de Alfabetisering loopt dit jaar van 7 t/m 13 september. 

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws