Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Leeslicht: bijna 10 jaar romans in makkelijke taal

Leeslicht 2007Bijna is het zo ver: tien jaar Leeslicht. Dat betekent: al bijna tien jaar spannende misdaadverhalen, boeiende romans en ontroerende biografieën in eenvoudige taal. Populaire boeken, toegankelijk gemaakt (hertaald) in makkelijk Nederlands. We blikken dankbaar terug en kijken alvast vooruit.

Hertalen
Zonder goede boeken en verhalen kan Leeslicht niet bestaan. Dus veel dank aan auteurs, hertalers en meedenkende collega-uitgevers. Dankzij jullie kan uitgeverij Eenvoudig Communiceren prachtige boeken hertalen in begrijpelijk Nederlands.

Doel
Het huis aan de Gouden BochtOnze dank aan Stichting Lezen & Schrijven is groot: sinds de start in 2007 maakte de stichting de serie Leeslicht mede mogelijk. Vanaf de eerste boeklancering van Een goeie truc tot recent een boekpresentatie van Het Huis aan de Gouden bocht in het Rijksmuseum stond Lezen & Schrijven ons bij. Samen streven we ons doel na: laaggeletterdheid voorkomen en verminderen.

Gezocht
Ook de Leeslicht-sponsor zijn we dankbaar: JTI Company Netherlands. JTI maakte het mogelijk dat stichting Lezen & Schrijven de Leeslicht-serie financieel kon ondersteunen. Voor de toekomst is Eenvoudig Communiceren op zoek naar een nieuwe sponsor. Een eervolle positie: de Leeslicht-sponsor vergroot de toegang die minder vaardige lezers tot boeken hebben.

Het meisje in de trein
Wat wil Leeslicht? Vier keer per jaar een nieuwe deel in de Leeslicht-reeks. In maart verschijnt Het meisje in de trein (door Paula Hawkins), een van de bestverkochte boeken van 2015. In de Leeslicht-editie in eenvoudige taal is dit verhaal toegankelijk gemaakt voor mensen die moeite hebben met lezen.

KeurmerkAlle boeken uit de serie Leeslicht zijn geschikt voor zwakke lezers, daarom dragen zij het onafhankelijke keurmerk Makkelijk Lezen van Stichting Makkelijk Lezen.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws