Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Leestips: boeken in eenvoudige taal

Leestip: Rosie ProjectTijdens de Week van de Alfabetisering geeft uitgeverij Eenvoudig Communiceren elke dag een leestip voor een boek in makkelijke, begrijpelijke taal. En ook na deze week zijn we er voor laaggeletterden: zie ons als de 'uitgeverij voor de alfabetisering' - het hele jaar door!

Sociale media
We geven de leestips via onze sociale media: TwitterLinkedIn en Facebook. Deel of like je onze leestips? Dan vergroot je de kans dat laaggeletterden kennis kunnen maken met ons aanbod van romans en (werk)boeken voor jongeren en volwassenen.

Week
Voor 2,5 miljoen jongeren en volwassenen in Nederland is lezen moeilijk of onmogelijk. Dit ingrijpende en verborgen probleem van laaggeletterdheid krijgt van 5 t/m 11 september 2016 in heel het land extra aandacht tijdens de Week van de Alfabetisering

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws