Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

7 juli: mini-congres over loverboys

Mijn loverboyTer gelegenheid van het verschijnen van het boek Mijn loverboy organiseren Scharlaken Koord en Eenvoudig Communiceren op donderdagmiddag 7 juli in Amsterdam een mini-congres waar deskundigen hun kennis over loverboyproblematiek delen. Er zijn nog plekken vrij voor deze informatiemiddag. 

Zoals ook in de Loverboyaanpak 2016 van het Ministerie van Veiligheid en Justitie staat, is preventie een belangrijke pijler in de aanpak van loverboyproblematiek. Hoe kan het dat ondanks alle beschikbare informatie jonge meisjes nog steeds ten prooi vallen aan loverboys/pooiers en in de prostitutie belanden? Op de bijeenkomst delen de aanwezigen hun kennis van en ervaring met goed preventiemateriaal.

Mijn loverboy
FragmentIn het makkelijk te lezen boek Mijn loverboy staan drie waargebeurde verhalen van jonge meisjes die slachtoffer werden van een loverboy. Zij doen openhartig hun verhaal. De meiden zijn alle drie via de Amsterdamse organisatie Scharlaken Koord geholpen om uit de prostitutie te stappen. Scharlaken Koord ondersteunt vrouwen die uit de prostitutie willen én geeft preventielessen aan jongeren op middelbare scholen.

Lezen over loverboys
Bij deze preventielessen hoort ook het laten lezen over loverboys. Scharlaken Koord heeft een partner gevonden in onze uitgeverij. Eenvoudig Communiceren maakt boeken in makkelijke taal, speciaal voor zwakkere lezers. Jongeren die extra ontvankelijk zijn voor loverboys, hebben vaak ook meer moeite met lezen. Door verhalen te lezen op hun eigen niveau leren jongeren zich te verplaatsen in een ander. Ook krijgen ze vaak een spiegel voorgehouden. Over het onderwerp loverboys zijn bij Eenvoudig Communiceren meer boeken in makkelijke taal verkrijgbaar: Mooi meisje; verliefd op een loverboy en Loverboy; een gevaarlijke liefde.

Scharlaken KoordSprekers tijdens informatiemiddag over loverboys 
• Heleen Haak (Scharlaken Koord)
• Marianne van Staa (GGD Amsterdam)
• Ralf Beekveldt (uitgeverij Eenvoudig Communiceren)
• Lisa (een van de ervaringsdeskundigen die haar verhaal vertelt in Mijn loverboy)
• In gesprek met 3 meiden van het Mundus College in Amsterdam

Aanmelden
De informatiemiddag over loverboys wordt gehouden op donderdag 7 juli 2016 van 15:00 tot 17:00 uur in het Theatrum Anatomicum in De Waag in Amsterdam. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen aan Marianne Verhallen van uitgeverij Eenvoudig Communiceren: m.verhallen@eenvoudigcommuniceren.nl.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws