Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Nieuw: Mijn Loverboy, verloren onschuld

Mijn loverboy Eenvoudig CommunicerenSteeds weer lezen we in de krant hoe veelal jonge meisjes ten prooi vallen aan loverboys. Loverboys zijn pooiers die jonge meisjes isoleren en vervolgens in de prostitutie laten werken. Ook meiden die onder valse voorwendselen uit het buitenland gehaald worden, verdwijnen achter de ramen. Het ergste wordt gevreesd voor een groot aantal minderjarige vluchtelingen dat zoekraakte na aankomst in Nederland.

Mijn loverboy
Eenvoudig Communiceren geeft realistische tienerromans uit, onder andere over loverboys. Het kan jongeren helpen om te lezen over situaties waar ook zij in verzeild kunnen raken. Maar voor sommigen is een fictief verhaal, hoe realistisch ook, niet genoeg. 'Dat gebeurt mij toch niet’, denken ze als ze zo’n verhaal lezen, of erover horen op school. Speciaal voor hen is de nieuwe uitgave Mijn loverboy.

Waargebeurd
In Mijn loverboy staan drie waargebeurde verhalen van meiden die slachtoffer zijn geweest van een loverboy. Zij doen openhartig hun verhaal.

Fragment Mijn loverboyDe meiden zijn alle drie via de Amsterdamse organisatie Scharlaken Koord  geholpen om uit de prostitutie te stappen. Scharlaken Koord ondersteunt vrouwen die uit de prostitutie willen én geeft preventielessen aan jongeren op middelbare scholen. Dat doen ze onder meer door jongeren erover te laten lezen. Zij hebben in uitgeverij Eenvoudig Communiceren dan ook een ideale partner gevonden, als aanbieder van boeken speciaal voor de grote groep zwakkere lezers, waaronder ook veel kwetsbare jongeren vallen.

Informatiemiddag
Scharlaken KoordHet boek Mijn loverboy, met drie verhalen van ervaringsdeskundigen én tips om een loverboy te herkennen, wordt op donderdag 7 juli samen met Scharlaken Koord gepresenteerd in het Theatrum Anatomicum in De Waag in Amsterdam. De boekpresentatie vormt een onderdeel van een informatiemiddag over loverboys.

Meer boeken over loverboys
Over het onderwerp loverboys zijn bij Eenvoudig Communiceren meer boeken in makkelijke taal verkrijgbaar: Mooi meisje; verliefd op een loverboy en Loverboy; een gevaarlijke liefde.

Eenvoudig Communiceren
Voor 2,5 miljoen Nederlanders zijn 'gewone' romans veel te moeilijk. Daarom past uitgeverij Eenvoudig Communiceren boeken aan in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Webwinkel: Mijn loverboy, verloren onschuld

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws