Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Maand van de Geschiedenis [leestip]

Nederland van toen tot nuDeze Maand van de Geschiedenis vormt een mooi aanknopingspunt om te lezen over de historie van ons land. Bijvoorbeeld in het boek Nederland van toen tot nu. Een introductie van de geschiedenis van ons land in makkelijke taal, zodat ook nieuwkomers en inburgeraars de teksten eerder zullen begrijpen.

Oefenen
Onze leestip voor de Maand van de Geschiedenis: Nederland van toen tot nu. Lezers vergroten met dit boek hun kennis van de Nederlandse geschiedenis - en daarmee van de Nederlandse samenleving. Tegelijkertijd oefenen zij met taal. Ook voor zwakkere lezers met het Nederlands als moedertaal is het boek zeer geschikt. Het boek wordt daarom ook gebruikt op praktijkscholen en het vmob. 

Canon
Nederland van toen tot nu gaat over de 'canon' van de geschiedenis van Nederland, maar dan beschreven in eenvoudige taal. In 2007 heeft Nederland een 'culturele en historische canon' vastgesteld. Deze selectie van de geschiedenis telt 50 vensters: belangrijke personen, creaties en gebeurtenissen die samen laten zien hoe Nederland zich ontwikkeld heeft tot het land van nu. 

Verdieping
Nederland van toen tot nu is bedoeld als opstap naar meer verdieping. Bij elk onderwerp staan tips voor meer informatie, bijvoorbeeld een museum, een televisieprogramma of een website. In een woordenlijst achterin het boek worden moeilijke woorden uitgelegd.

Maand
De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland en vindt elk jaar plaats in de maand oktober. Media, culturele, historische, literaire en toeristische instellingen slaan deze maand de handen ineen om geschiedenis in de schijnwerpers te zetten.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws