Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Maand van de Geschiedenis: literatuur? [leestips]

Tristan en Isolde Eenvoudig CommunicerenDe Maand van de Geschiedenis is een mooi moment om verhalen van vroeger te (her)lezen. Beroemde liefdesverhalen als Romeo en Julia, of literaire klassiekers van Bredero en Couperus bijvoorbeeld. Deze verhalen uit de wereldgeschiedenis zijn ook toegankelijk voor zwakkere lezers, omdat Eenvoudig Communiceren de klassiekers hertaalde in begrijpelijk Nederlands.

Literatuur voor beginners
Als lezen moeilijk gaat, is het lezen van een gewoon boek al pittig. En een literair werk lezen? Dat lijkt voor een laaggeletterde lezer onvoorstelbaar. Daarom maakten wij onze Literatuur voor beginners-serie: klassiekers die toegankelijk zijn voor zwakkere lezers. Met de reeks ging een grote wens in vervulling, want De klucht van de koeKees de jongen en Max Havelaar zijn niet voor niets hoogtepunten uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis. De verhalen geven bovendien een prachtige inkijk in de cultuur en historie van Nederland.

Jules Verne
Ook de series Beroemde Liefdesverhalen en Wereldverhalen bieden boeken met zeer lezenswaardige historische teksten in begrijpelijke taal. De onfortuinlijke liefdesgeschiedenis van Romeo en Julia bijvoorbeeld, maar ook het minder bekende maar even prachtige verhaal van Tristan en Isolde. Het boek over hun heftige, verboden liefde boeit jongeren en volwassenen over de hele wereld. En dankzij een hertaling kunnen laaggeletterde lezers meeleven met Reis om de wereld in 80 dagen van Jules Verne.

Hertalers
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren werkt met gespecialiseerde hertalers. Dit zijn auteurs die teksten in toegankelijke, eenvoudige taal herformuleren. Altijd met behoud van de kwaliteit en de zeggingskracht van het originele werk. Onze hertalers hebben met liefde aan de hertalingen van de klassiekers gewerkt.

Nederland
Meer weten over de Nederlandse historie? Nog een leestip: Nederland van toen tot nu. Lezers vergroten met dit boek hun kennis van de Nederlandse geschiedenis - en daarmee van de Nederlandse samenleving.

Maand
De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland en vindt elk jaar plaats in de maand oktober. Media, culturele, historische, literaire en toeristische instellingen slaan deze maand de handen ineen om geschiedenis in de schijnwerpers te zetten.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws