Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Nederland leest (ook eenvoudige) korte verhalen

November is de maand van Nederland Leest, dertig dagen waarin bibliotheken extra laten zien hoe fijn en belangrijk lezen is. Het thema van Nederland Leest is dit jaar het korte verhaal. En korte verhalen, die heeft uitgeverij Eenvoudig Communiceren ook. In helder, makkelijk Nederlands, begrijpelijk voor de laaggeletterde lezer. Dus: Nederland, leest!

Een vrolijke greep uit ons aanbod met korte verhalen in eenvoudige taal:

Tijl UilenspiegelTijl Uilenspiegel
Zwerver Tijl Uilenspiegel houdt iedereen voor de gek. Hij maakt misbruik van de zwakke punten van mensen. Die mensen schamen zich daarna vaak zo, dat ze aan niemand durven te vertellen hoe Tijl Uilenspiegel hen heeft bedrogen. Dit boek staat vol verhalen over de grappen die Tijl uithaalt.

Verhalen van Nasreddin Hodja
De imam Hodja speelt de hoofdrol in meer dan twintig korte Verhalen van Nasreddin Hodja. Hij houdt, net als Tijl Uilenspiegel, mensen graag een beetje voor de gek. Want zit Hodja achterstevoren op zijn ezel? Dan zegt hij tegen verbaasde omstanders dat de ezel achteruitloopt. De humor en wijsheid in deze verhalen boeien niet alleen migranten uit het Midden-Oosten.

Verhalen van de spin AnansiVerhalen van de spin Anansi
Anansi is een slimme, sluwe spin met magische krachten. Hij is een fabeldier uit Afrika waarover vele verhalen bestaan, die van generatie op generatie zijn doorgegeven. De Verhalen van de spin Anansi zijn gebundeld. In eenvoudige taal, met behoud van traditie en humor. 

Cadeau
Nederland Leest viert in november 2015 haar tiende editie met een leesbundel vol korte verhalen. Tijdens Nederland Leest krijgen leden van bibliotheken het boek cadeau.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws