Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Boekenweek: Het meisje in de trein

Het meisje in de trein Eenvoudig CommunicerenTijdens de Boekenweek 2016 presenteren wij in De Nieuwe Boekhandel ons nieuwste boek in makkelijke taal: Het meisje in de trein. Dit spannende verhaal is er nu ook voor jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen. De oorspronkelijke uitgave van Het meisje in de trein staat al maandenlang hoog op de lijst van de meest verkochte boeken van ons land.

Schrik
In Het meisje in de trein volgt de lezer de jonge Rachel. Ze neemt elke ochtend de trein. Niet om naar haar werk te gaan, zoals haar huisgenoot Cathy denkt. Maar omdat de trein altijd een poosje stilstaat op de plek waar Rachel vroeger heeft gewoond. Vanuit de trein kijkt Rachel naar haar oude straat en haar oude huis. Rachel kijkt vanuit de trein ook naar Scott en Megan, het perfecte stel van nummer 12. Op een dag ziet Rachel tot haar schrik iets dat ze nooit had verwacht... En ze doet iets waar ze spijt van krijgt. Kort daarna leest ze een schokkend bericht in de krant.

Leeslicht
Het meisje in de trein BrunaDeze Leeslicht-uitgave is een bewerking van de roman Het meisje in de trein van Paula Hawkins. Leeslicht is een veelzijdige, makkelijk te lezen boekenserie in eenvoudige taal. Met voor ieder wat wils: aangrijpende romans, grappige en ontroerende verhalen, maar ook spannende thrillers. Echte literatuur in eenvoudig Nederlands.

Eenvoudig Communiceren
Voor 2,5 miljoen Nederlanders van 16 jaar en ouder zijn 'gewone' romans veel te moeilijk. Daarom past uitgeverij Eenvoudig Communiceren boeken aan in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen mensen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Boekpresentatie
De feestelijke boekpresentatie van Het meisje in de trein in makkelijke taal vindt plaats op vrijdagmiddag 18 maart (15:30 - 17:00 uur) in De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam. Sprekers zjn Monique Burger (De Nieuwe Boekhandel), Ralf Beekveldt (directeur/uitgever Eenvoudig Communiceren), taalambassadeurs en Hank Gronheid (ABC Noord Holland). Wees welkom, ook voor een drankje! 

Webwinkel: Het meisje in de trein

De Boekenweek duurt van 12 tot en met 20 maart 2016.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws