Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Eenmalig gratis: uitleg over ramadan in makkelijke taal

Van Sinterklaas tot SuikerfeestWat weten we eigenlijk over de ramadan, een bijzondere periode voor ongeveer een miljoen islamitische inwoners van ons land? Ter gelegenheid van de start van de ramadan, dit jaar op maandag 6 juni, stelt uitgeverij Eenvoudig Communiceren een begrijpelijke uitleg over de ramadan (pdf) gratis beschikbaar. De tekst is geschreven in makkelijke taal en is afkomstig uit het boek Van Sinterklaas tot Suikerfeest.

Van Sinterklaas tot Suikerfeest
In het boek Van Sinterklaas tot Suikerfeest worden alle belangrijke feesten die in Nederland voorkomen, besproken. Elke feestdag is in het werkboek op een aparte spread in makkelijk leesbaar Nederlands uitgelegd, geïllustreerd en toegelicht. Over elke viering worden vier vragen gesteld. De teksten zijn zeer geschikt als oefening in begrijpend lezen, terwijl de lezer tegelijkertijd kennis van de maatschappij opdoet.

Onderwijs
Van Sinterklaas tot Suikerfeest is geschikt voor Nt2-onderwijs voor volwassenen en in internationale schakelklassen, voor jongeren in het vmbo, het voortgezet special onderwijs en het praktijkonderwijs.

Eenvoudig Communiceren
Voor 2,5 miljoen Nederlanders zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom past uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken aan in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Download: begrijpelijke uitleg over de ramadan (pdf)

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws