Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Geschiedenis door de ogen van een puber

Romeinse Tweeling - Eenvoudig CommunicerenNieuw deel in goed ontvangen reeks Veertien – De tijd van je leven

Hoe betrek je jongeren het best bij geschiedenisverhalen? Door pubers mee te voeren in de wereld van leeftijdsgenootjes die toen leefden. Bijvoorbeeld tijdens de hoogtijdagen van de slavernij of het Romeinse rijk. De reeks Veertien - De tijd van je leven doet precies dat. De boeken zijn geschreven in makkelijke taal, zeer geschikt voor jongeren die moeite hebben met lezen. Maar ook boeiend voor zwakkere lezers van volwassen leeftijd.

Rome
Romeinse tweeling is het nieuwste deel van de reeks. De roman volgt de levens van de tweeling Gaius en Julia in het Rome van net na Christus. Broer en zus komen uit een goede familie, ze kunnen daarom naar school. Maar als ze 14 jaar zijn verandert hun leven. Ze zijn geen kind meer, maar moeten als volwassenen verder. Gaius hoort voortaan bij de mannen, en Julia wordt uitgehuwelijkt.

Slavernij
Als slavin geboren - Eenvoudig CommunicerenAls slavin geboren, het eerste boek uit de serie, is getipt voor de shortlist van de Prijs van de Jonge Jury 2016. Het vertelt de verhalen van drie generaties tieners. Oma Shani, dochter Kwasi en haar tweeling Maisa en Kwasi leven op een slavenplantage. Hun leven is zwaar en vol gevaar. Toch slagen ze er alle vier in hun eigen leven te leiden, ook al is dat soms alleen in hun gedachten.

Jongeren
Veertien - De tijd van je leven is een serie boeken over jongeren van veertien jaar. Jongeren die leven in een andere tijd dan nu. En ook op een andere plek dan hier. Hoe is het om veertien te zijn in de Gouden Eeuw? Of tijdens de Tweede Wereldoorlog? Hoe ziet het leven van deze jongeren er uit? Met welke problemen zijn ze bezig? En waar worden ze gelukkig van?

Eenvoudig Communiceren
Voor 2,5 miljoen Nederlanders van 16 jaar en ouder zijn 'gewone' romans veel te moeilijk. Daarom past Uitgeverij Eenvoudig Communiceren boeken aan in eenvoudig Nederlands. Met een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws