Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Als slavin geboren kanshebber Jonge Jury-prijs?

Als slavin geboren - Marian Hoefnagel - Eenvoudig CommunicerenHoort Als slavin geboren bij de vijf boeken die kans maken op de Prijs van de Jonge Jury 2016? Dat maakt de Jonge Jury op 16 maart bekend. Het populairste boek onder scholieren tussen de 12 en 16 jaar sleept op 20 april - de Dag van de Jonge Jury - de prijs in de wacht. 

Aanrader
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren is trots dat Als slavin geboren door professionals is aangeraden als leestip voor de Jonge Jury.

Slavernij
Als slavin geboren van Marian Hoefnagel vertelt het verhaal van drie generaties tieners. Oma Shani, dochter Kwasi en haar tweeling Maisa en Kwasi leven op een slavenplantage. Hun leven is zwaar en vol gevaar. Toch slagen ze er allevier in hun eigen leven te leiden, ook al is dat soms alleen in hun gedachten.

Vertrouwen
Als slavin geboren
maakt deel uit van de reeks 14 jaar, de tijd van je leven, een makkelijk te lezen boekenserie in eenvoudige taal. Met deze boeken kunnen jongeren die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

2016
Wreed! van Mel Wallis de Vries won de vorige Prijs van de Jonge Jury. Voor de editie van 2016 dingen alle jeugdboeken mee die zijn uitgekomen tussen september 2014 en heel 2015. Scholieren kregen tot 1 maart om te stemmen op hun favoriete boek. 

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws