Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Eenvoudig Communiceren met cadeau bij Taalcongres

Start!-pakket Bookazines Zwembad

Bezoekers van het Taalcongres van de gemeente Rotterdam kunnen informatie krijgen over alle boeken en kranten die uitgeverij Eenvoudig Communiceren heeft. En we geven ook een cadeau: iedereen krijgt een exemplaar van Het Zwembad; de eerste editie van onze Start!-pakket Bookazines. Om rustig kennis te kunnen maken met deze korte fictieverhalen voor jongeren die moeite hebben met lezen. 

Tijdschrift
Een bookazine is een boek in tijdschriftformaat, gedrukt op extra stevig krantenpapier. In elk bookazine staat een spannend, vrolijk of actueel verhaal. Tijdens het lesjaar verschijnt elke maand een nieuw bookazine.

Woordenschat
Al lezend werken leerlingen en cursisten aan hun woordenschat en taalvaardigheid. Elk bookazine bevat - naast het verhaal - taalpuzzels, sommen en illustraties. Het taalniveau van de titels in Start!-pakket Bookazines varieert, net als de lengte van de verhalen.

Zwembad
Het Zwembad is de eerste titel van de serie. Hoofdpersoon Farid heeft pech. Want hij moet met zijn zoon en dochter naar zwemles. Het is voor Farid de eerste keer in het zwembad. Hij houdt niet van nieuwe dingen doen. Want misschien gaat er iets fout. En dan kijken mensen naar hem. Maar sinds Farid niet meer in Iran woont, zijn er zo veel nieuwe dingen. 

Fictie
Fictie lezen ter ontspanning verbetert de leesvaardigheid van zwakke lezers sterk. Door het lezen gaat hun lees- én taalvaardigheid met sprongen vooruit, zo blijkt uit onderzoek. Een duidelijke boodschap waar wij met ons aanbod van makkelijke te lezen boeken voor laaggeletterden op aansluiten.

Taalcongres
De gemeente Rotterdam houdt zich intensief bezig met taalbeleid. Op dinsdag 24 november organiseert de gemeente een taalcongres met het thema Met taal versta je elkaar. In congres- en evenementencentrum de Kuip komen professionals, ondernemers en vrijwilligers bij elkaar. 

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws