Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Toegankelijke boeken over de Tweede Wereldoorlog

Een soldaat in huisDe maand mei breekt bijna aan. Voor veel leraren en docenten een periode om aandacht te besteden aan de Tweede Wereldoorlog (1940-1945). Eenvoudig Communiceren heeft een ruim aanbod boeken over dit onderwerp, allemaal geschreven in makkelijke taal. Nieuw dit jaar: Een soldaat in huis, het verhaal van de jonge Chris die een groot geheim moet bewaren.

Een soldaat in huis
Het is mei 1940. Chris, de hoofdpersoon uit Een soldaat in huis, woont samen met zijn moeder en broertje in een dorp vlak bij vliegveld Schiphol. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, komt een Nederlandse soldaat bij hen thuis logeren. Chris vindt het leuk en spannend om militair Henk in huis te hebben. Maar hij maakt zich ook zorgen. Als Henk maar niet vraagt waarom hun vader nooit thuis is. Of waar hij wel is. Want dat houden Chris, zijn broertje en zijn moeder liever geheim...

Anne Frank
Anne FrankBoeken over de Tweede Wereldoorlog in eenvoudige taal:
- Anne Frank; haar leven
- Bij ons in het dorp
- Een soldaat in huis 
- Haar naam was Sarah
- De Holocaust - Het verhaal van een overlevende
- Ik overleefde Auschwitz (voor lezers van 16 jaar en ouder)
- Kinderjaren
- Parnassia

NT2
De toegankelijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog zijn geschikt voor vmbo, praktijkonderwijs en mbo. Ook voor nieuwkomers bieden de boeken een manier om (tijdens of buiten de NT2-lessen) kennis te maken met de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Zij zullen het belang van de Nationale Dodenherdenking (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei) na het lezen over de oorlog beter begrijpen.

Eenvoudig Communiceren
Voor 2,5 miljoen inwoners van Nederland zijn 'gewone' romans veel te moeilijk. Daarom past uitgeverij Eenvoudig Communiceren boeken aan in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen mensen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws