Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Kijktip: documentaire Verlegen om woorden

Start!-krant 2015Tijdens de Week van de Alfabetisering verschijnt een tv-documentaire over laaggeletterdheid: Verlegen om woorden. Met persoonlijke verhalen van volwassenen die leren lezen en schrijven, aangevuld met reacties van mensen die zich voor hun werk met laaggeletterdheid bezig houden. 

Start!-krant
In de documentaire is onder meer te zien hoe een laaggeletterde de Nederlandse taal oefent met behulp van de Start!-krant. In deze krant van uitgeverij Eenvoudig Communiceren staat elke maand een mix van nieuws, entertainment en achtergronden. Het taalgebruik in de krant is eenvoudig, maar niet kinderachtig. De september-editie van de Start!-krant (de eerste van het nieuwe schooljaar) is net verschenen.

Voorstukje
De documentaire 2Doc: Verlegen om woorden komt dinsdag 8 september (Wereldalfabetiseringsdag) op tv, om 23.00 uur op NPO 2. Na afloop is de uitzending terug te zien via NPO Gemist. De documentaire is geproduceerd door IDTV Docs in co-productie met NTR. Een voorstukje van de documentaire staat online.

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws