Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Jongeren: 'Lezen is leuk' [video]

Veel leerlingen van middelbare scholen hebben vooroordelen over lezen. En ook over lezers. Die vooroordelen zijn soms negatief. In een sympathieke nieuwe video vertellen liefhebbers én weinig-lezers waarom zij (geen) boeken lezen. Wat klopt er van vooroordelen over lezers? En wat hebben boeken jongeren te bieden?

Kans
Deze korte film behandelt vooroordelen en helpt kijkers een eigen mening over lezen te vormen. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren ziet het klassikaal bekijken van de film als waardevolle kans om met leerlingen van vmbo en praktijkonderwijs in gesprek te gaan over lezen.

Makers
De film Ik vind lezen leuk, daar moet je maar mee dealen is gemaakt in opdracht van Leeskr8!, de bibliotheken van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht en Kunst van Lezen. De leerlingen in de video komen van scholen uit heel het land: CSG Augustinus Groningen, Buitenhout College Almere, Vakcollege Amersfoort, WolfertPRO Bergschenhoek en Insula College Dordrecht.

Tips
Voor aarzelende en zwakkere lezers op middelbare scholen maakt Eenvoudig Communiceren eenvoudige series als BoekenBoeien en de Reality Reeks. Met verhalen over thema's als pesten, (seksueel) geweld, drankmisbruik, anorexia nervosa, homoseksualiteit en tienerzwangerschap. Leerlingen die voor hun plezier lezen, begrijpen en verwerken informatie sneller. Zo worden ze succesvoller op school.

Volg Eenvoudig Communiceren via Twitter, LinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws