Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Eindexamen vmbo: vergroot leesvaardigheid met fictie

BoekenBoeien-serieDuizenden vmbo-leerlingen maken deze maand het eindexamen Nederlands. Het examen vormt de afsluiting van vier spannende jaren van het leren over taal en het lezen van boeken. Eenvoudig Communiceren maakt de leeservaring voor jongeren leuker, makkelijker en daarom effectiever met de reeksen BoekenBoeien en Literatuur voor Beginners.

BoekenBoeien
De verhalen van BoekenBoeien zijn speciaal geschreven voor leerlingen op het vmbo. Leerlingen lezen de boeken makkelijk uit en vergroten zo hun leesplezier en hun woordenschat; alle 1600 schooltaalwoorden komen in de boeken voor. Lees alles over BoekenBoeien op boekenboeien.nl

Literatuur voor Beginners
Als lezen moeilijk gaat, is het lezen van een gewoon boek al pittig. Een literaire klassieker uit de Nederlandse literatuur begrijpen is dan helemaal een grote opgave. De reeks Literatuur voor Beginners vertelt deze verhalen op een eenvoudige manier. De boeken met pareltjes uit de vaderlandse geschiedenis brengen de cultuur van Nederland dichter bij leerlingen. 

Fictie
Fictie lezen ter ontspanning verbetert de leesvaardigheid van zwakkere lezers sterk. Door het lezen gaat hun lees- én taalvaardigheid met sprongen vooruit, zo blijkt uit onderzoek. Een duidelijke boodschap waar wij met ons aanbod van makkelijke te lezen boeken op aansluiten.

✚ Jongeren: 'Lezen is leuk' [video]

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws