Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Week van de Alfabetisering 2015

Tijd voor TaalVoor meer dan een miljoen jongeren en volwassenen in Nederland is lezen moeilijk of onmogelijk. Dit ingrijpende en verborgen probleem van laaggeletterdheid krijgt van 7 t/m 13 september in heel het land extra aandacht tijdens de Week van de Alfabetisering. Op tijdvoortaal.nl is alle informatie over de week verzameld.

Rijksmuseum
Op de eerste dag van de Week van de Alfabetisering is de uitreiking van de Nationale Alfabetiseringsprijzen. Op de tweede dag, Wereldalfabetiseringsdag, opent in Groningen een nieuwe boekwinkel voor laaggeletterden met boeken in makkelijke taal. Die avond komt ook de documentaire Verlegen om woorden op tv. Op woensdag 9 september wordt het nieuwste boek van Eenvoudig Communiceren gepresenteerd: Huis aan de Gouden Bocht (serie: Leeslicht). De rest van de week zijn er talloze grote en kleine activiteiten.

Lezen & Schrijven
De Week van de Alfabetisering vindt jaarlijks plaats rond Wereldalfabetiseringsdag. Stichting Lezen & Schrijven roept anderen op om evenementen te organiseren die het belang van kunnen lezen en schrijven benadrukken. Heel Nederland leest en schrijft: dat is de missie van Stichting Lezen & Schrijven. 

Tweets
Tip: blijf op de hoogte van de #wvda15 via Twitter.

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws