Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Week van de Alfabetisering 2016

Tijd voor TaalVoor 2,5 miljoen jongeren en volwassenen in Nederland is lezen moeilijk of onmogelijk. Dit ingrijpende en verborgen probleem van laaggeletterdheid krijgt van 5 t/m 11 september in heel het land extra aandacht tijdens de Week van de Alfabetisering. Op weekvandealfabetisering.nl is alle informatie over de week verzameld.

Leestips
De Week van de Alfabetisering is maandagochtend 5 september geopend door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden in de Tolhuistuin in Amsterdam. Ralf Beekveldt, directeur/uitgever van Eenvoudig Communiceren, schreef over het belang van lezen voor laaggeletterden. Daarom geven we tijdens de Week van de Alfabetisering dagelijks een leestip voor een roman of (werk)boek in makkelijke taal.

Week
De Week van de Alfabetisering vindt jaarlijks plaats rond Wereldalfabetiseringsdag (8 september). Stichting Lezen & Schrijven roept anderen op om gedurende de week evenementen te organiseren die het belang van kunnen lezen en schrijven benadrukken. De stichting gelooft dat heel Nederland moet kunnen lezen, schrijven, rekenen en om moet kunnen gaan met een computer.

#wvda16
Volg alle initiatieven tijdens de Week van de Alfabetisering op Twitter via #wvda16:

Keurmerk Makkelijk LezenEenvoudig Communiceren
Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws