Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Oefenen.nl

Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. Bent u nog niet bekend met Oefenen.nl? Neem dan vooral eens een kijkje in het grote aanbod digitale oefenprogramma’s.  

Taalklas.nl PlusBeter worden in de Nederlandse taal
U kunt met behulp van de programma’s van oefenen.nl zelf Nederlands leren. Het bekendste programmal van oefenen.nl is de serie Lees! & Schrijf. Speciaal gemaakt voor laaggeletterden. Ook is er Taalklas.nl voor beginnende anderstaligen. U oefent digitaal en u kunt werkbladen downloaden om te oefenen met schrijven. Als ondersteuning bij deze oefenprogramma’s zijn werkboeken gemaakt. Die bestelt u bij ons.

Van Sinterklaas tot SuikerfeestLicentie
Bent u, zoals de meeste van onze klanten, begeleider of docent? En wilt u in de les gebruik maken van oefenen.nl? Dan heeft u een licentie nodig. Daarmee kunt u gebruikers begeleiden en volgen. U zet bijvoorbeeld zelf materialen voor hen klaar, en u heeft toegang tot ondersteunend materiaal.
Bestel u bij Eenvoudig Communiceren de werkboeken? Dan krijgt u bij aanschaf van 10 of meer exemplaren van ons een aantrekkelijke korting.
  
Klik & TikZelfredzaamheid
Mensen die moeite hebben met de taal geven soms niet duidelijk aan dat ze iets niet begrijpen. Zo ontstaan misverstanden bij bijvoorbeeld de dokter, de woningbouwvereniging of de belastingdienst. Als gevolg van die misverstanden ontstaan er soms gevaarlijke of zelfs levensbedreigende situaties. Ook kunnen mensen in de schulden komen.
 Om in de behoefte aan begrijpelijke informatie te voorzien, én om mensen weerbaar te maken tegen vakjargon, heeft oefenen.nl een aantal programma’s ontwikkeld. Zo zijn er programma’s over zwangerschap, voeding, doktersbezoek, budgetteren, internet en mantelzorg.
Eenvoudig Communiceren ondersteunt een aantal programma’s met makkelijk geschreven boeken. Over bovengenoemde en andere thema’s biedt Eenvoudig Communiceren overigens al jaren Ik leef gezondpublicaties in eenvoudige taal. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij de serie Mijn Leven; zelf denken, zelf doen.

Rechten van alle mensenAlle werkboeken van Eenvoudig Communiceren

Alle leesboeken van Eenvoudig Communiceren

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook


Bekijk nieuwsarchief

Nieuws