Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Ons jubileumfeest op 16 januari 2020 heeft als thema 'Toen en Nu'.

Dit jaar bestaat Eenvoudig Communiceren 25 jaar. Dat vieren we met vier evenementen. Het eerste evenement heeft als thema Toen & Nu, en vindt plaats op 16 januari van 17.00 tot 19.00. Het wordt een avond vol interessante sprekers, muziek en natuurlijk een hapje en een drankje. Ook reiken we het geschenkboek van Karin Giphart en de overzichtsglossy van 25 jaar Eenvoudig Communiceren uit.

Op deze feestelijke avond zullen schrijvers van het eerste en laatste uur spreken. Yvonne Kroonenberg bijvoorbeeld, is vanaf het begin betrokken bij Eenvoudig Communiceren. Ze is een van onze 'huisauteurs', u kent haar wel van boeken als Alles went, behalve een vent. We kennen haar als een optimistische, spontane verteller, en zijn erg blij met haar bijdrage.

Schrijver van het laatste uur is Frank Krake. Zijn boek De laatste getuige wordt in januari bij ons in makkelijke taal gepubliceerd. Hij heeft een neus voor opvallende verhalen. De laatste getuige gaat over een gewone Amsterdamse jongen die maar liefst drie concentratiekampen en een raketaanval op een schip overleefde. Waar het nieuwste boek van Frank Krake over zal gaan heeft hij tot nu toe niet verklapt. 16 januari komt daar misschien verandering in…

Het geschenkboek dat bij dit jubileumjaar hoort is geschreven door Karin Giphart - de zus van.
Zij is al jaren een van onze trouwe auteurs en is heel betrokken bij het tegengaan van laaggeletterdheid in Nederland. Haar schrijfstijl is kort en helder, en haar plots zijn overzichtelijk met een literaire twist. Voor ons 25-jarige bestaan schreef ze de verhalenbundel Weet je nog…?, die vanzelfsprekend ook op 16 januari uitgedeeld zal worden.

Ook Hank Gronheid en Connie Reyngoudt zijn van de partij. Hank Gronheid van stichting ABC komt samen met een aantal taalambassadeurs. Zij zijn voormalig laaggeletterden, en weten als geen ander te vertellen wat de dagelijkse problemen rondom laaggeletterdheid zijn. Daarnaast zijn ze natuurlijk levende bewijzen van het ontstijgen aan laaggeletterdheid. Connie Reyngoudt tot slot, is een voorvechtster in het bevechten van laaggeletterdheid. Ze keert als directeur van de bibliotheek aan den IJssel  terug naar de kernwaarde van de bibliotheek: het bereikbaar maken van literatuur voor iedereen. Eenvoudig Communiceren werkt vaak en graag met haar samen.

Met muziek van Saarein ter Brake sluiten we de avond af. Zij zette bestaande gedichten op muziek. Ook ontwerpt ze lesmateriaal voor ons.

We nodigen u van harte uit om ons 25-jarige jubileum te vieren en samen met ons te proosten. Hopelijk tot dan! Meldt u zich even aan bij info@eenvoudigcommuniceren.nl?

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws