Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Oproep: Wat vindt u van de PrO-krant?

Meer dan tienduizend leerlingen in het praktijkonderwijs lezen maandelijks onze PrO-krant. De PrO-krant informeert hen over actualiteiten en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd oefenen zij hun leesvaardigheid.

Het idee voor de PrO-krant ontstond 16 jaar geleden. Eenvoudig Communiceren vindt dat nieuws voor iedereen beschikbaar én begrijpelijk moest zijn. Want als je weet wat er in de maatschappij speelt, kun je er beter aan deelnemen. Dat geldt misschien nog wel extra voor leerlingen op praktijkscholen. Er zou dus een krant moeten komen speciaal voor hen, waar ze iets mee kunnen en iets aan hebben.

De PrO-krant heeft zich ondertussen bewezen als een bruikbare aanvulling op het reguliere lesmateriaal. Het wordt gebruikt voor leesonderwijs, nieuwsoriëntatie, maatschappijleer en stage- en beroepskeuze. Bovendien sluit de krant aan bij de domeinen (wonen, werken, burgerschap en vrije tijd) en kerndoelen van het praktijkonderwijs.

De wereld is de afgelopen 16 jaar flink veranderd. Zo kunnen we bijvoorbeeld niet meer zonder internet en onze smartphones. De PrO-krant is natuurlijk meegegroeid met alle ontwikkelingen. Toch kan het geen kwaad om de krant weer eens onder de loep te nemen. Wat moet er blijven en wat kan er anders of beter? Hoe wordt de krant gebruikt en hoe reageren leerlingen? Die vragen kunnen we zonder u, de docent, niet beantwoorden. Daarom gaan we graag met u in gesprek! Mogen we u bellen?

Mail uw naam, de school waar u werkt en uw telefoonnummer naar Dorien Beekveldt, d.beekveldt@eenvoudigcommuniceren.nl. Dan mailen we u om een telefonische afspraak te maken. De gesprekken zullen ongeveer 30 minuten in beslag nemen. Alvast veel dank!

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws