Over schulden gesproken

Of je nou arm of rijk bent, met geld omgaan moet je leren voordat het te laat is. Dat blijkt ook uit deze bundel interviews met mensen die tot hun grote schrik in de schulden zijn gekomen.
In de schulden raken, het kan iedereen overkomen. Maar hoe zorgen je ervoor dat je schulden niet de spuigaten uitlopen?
De openhartige gesprekken met de mensen die over hun schulden willen vertellen, komen eigenlijk allemaal uit op hetzelfde advies: Praat over je schulden en zoek hulp! Schaam je niet. Als je om hulp vraagt, heb je de grootste kans om snel uit de schulden te komen.

Interviews Sandra van der Stege (werkzaam bij MEE)
ISBN 978-90-8696-277-8
Verkoopprijs € 14,-.

Meer informatie over Tel je geld
Tel je geld op Oefenen.nl is een oefenprogramma voor mensen die minder geld uit moeten of willen geven en mensen die overzicht/inzicht willen hebben in hun inkomsten en uitgaven. Het programma wil die hulp bieden die nodig is om (grote) schulden te voorkomen.
Je krijgt met dit programma inzicht in je financiën, je leert welke uitgaven je altijd hebt en wat goedkoper kan, en je leert keuzes te maken in je uitgaven. Er wordt gewerkt aan kennis, taal- en rekenvaardigheden en digitale vaardigheden. In elk hoofdstuk is aandacht voor reflectie op de eigen situatie. Elk hoofdstuk bevat een aantal filmpjes en animaties. Aan het eind van het programma kun je een certificaat aanvragen.
Je maakt in het programma ook gebruik van de nieuwe Budgetplanner op Oefenen.nl.
Voor organisaties met een licentie op Oefenen.nl is er ook een Handleiding en zijn er werkbladen.
De nieuwe app Samen leren van Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl biedt aanvullende oefeningen waarmee maximaal vier deelnemers samen aan oefeningen werken. Alle spelers krijgen dezelfde vraag of stelling te zien. Soms geeft ieder apart antwoord en bij andere vragen moeten de spelers samen tot een antwoord komen. Je kunt de app downloaded in de Apple Store en in Google Play Store.
Benodigd taalniveau 1F. Het rekenniveau ligt rond niveau 1F (Standaarden en eindtermen ve). Het niveau van de digitale vaardigheden ligt rond Instroomniveau en Basisniveau 1 (Standaarden en eindtermen ve). 

interviews met mensen met schulden
€ 14,00
  • Bespaar 20% koop 10 stuks voor € 11,20 per stuk
Specificaties
ISBN 9789086962778
Leesniveau A2 of 1F
Leeftijd 16 +
© Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1994 - 2023. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.