Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Participatieverklaring

Wat verwacht de Nederlandse samenleving van nieuwkomersen hoe kunnen wij hen daarbij helpen?
U leest het in deze uitgave: Samen leven in Nederland; omgangsvormen in makkelijke taal.

Participatieverklaring
Sinds de participatieverklaring door de Tweede Kamer is aangenomen, zoeken Nt2-organisaties naar wegen om cursisten in te leiden in de mores van de Nederlandse maatschappij. Samen leven in Nederland geeft daar een makkelijk te lezen aanzet toe. In dit boek lees je over de rechten en plichten van alle Nederlanders, dus ook van nieuwkomers. Omdat de participatieverklaring (waarschijnlijk per 1 juli 2017) verplicht onderdeel van de inburgering wordt, is enige haast geboden.

Koning Willem AlexanderIn Samen leven in Nederland worden de Nederlandse kernwaarden (democratie, emancipatie, gelijkheid, recht op onderwijs en werk) uitgelegd met voorbeelden. Ook wordt toegelicht hoe deze kernwaarden zich in de praktijk verhouden. En natuurlijk komen er ook een aantal typisch Nederlandse gebruiken aan de orde.

Samen leven in NederlandSamen leven in Nederland; omgangsvormen in makkelijke taal
Ben je nieuw in Nederland? Dan heb je vast gemerkt dat er verschillen zijn met je geboorteland. De mensen hier wonen anders. Ze hebben andere regels. En gaan anders met elkaar om. Het kost natuurlijk tijd om de Nederlandse
samenleving te leren kennen. Dit boek helpt je een beetje op weg.
Je leest over de Nederlandse ‘normen en waarden’: alle afspraken, regels, rechten en plichten die belangrijk zijn in dit land. Ook vertellen we iets over typisch Nederlandse dingen. Zoals fietsen en zwemmen. En je kunt lezen waar je terecht kunt om dingen te regelen. Of als je vragen hebt. Zo voel jij je hopelijk snel thuis tussen de Nederlanders!

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws