Mo en Noor is een leuk en romantisch verhaal over twee nieuwkomers in Nederland die verliefd op elkaar worden. Dit boek is zeer geschikt voor nieuwkomersonderwijs door het toegankelijke taalgebruik op A1-niveau. Laat je niet foppen door de aanwezigheid van ‘plaatjes’: Mo en Noor is zeker geen kinderboek. Het verhaal sluit aan bij de belevingswereld van de lezer en behandelt serieuze onderwerpen, maar dan op een laag taalniveau. De illustraties dienen juist ter ondersteuning van het verhaal. Lees het hele persbericht hier.

Kampioen 2.0 is een inspirerend verhaal over een jongen met grote dromen, wiens leven door een tragisch ongeluk totaal verandert. Maar hij laat zijn handicap zijn leven niet bepalen. Dankzij zijn enorme doorzettingsvermogen behaalt hij al zijn dromen, en meer! Kampioen 2.0 laat de lezer inzien dat er nog veel mogelijk is na een ongeluk. Een aangrijpend boek dat iedereen moet lezen. En nu verschijnt het in makkelijke taal! Lees het hele persbericht hier.

De grootste bankoverval aller tijden van Frank Krake is een waargebeurd verhaal over een groep verzetsvrienden die in actie komt tegen de Duitsers. Het is een verhaal ov
er ongekende moed en onvoorwaardelijke vriendschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. De hertaling is een spannende toevoeging aan de serie Leeslicht. Lees het hele persbericht hier.

Nog geen half jaar geleden mocht Lionel Messi eindelijk de wereldbeker in ontvangst nemen. De kroon op zijn toch al niet magere carrière. Het was zijn laatste kans: de voetballer is 35 en heeft de wereldtitel al vier keer door zijn vingers zien glippen. Hoewel de wedstrijd Nederland-Argentinië, waarbij de gemoederen hoog opliepen, nog vers in het geheugen van de Nederlanders ligt, zal geen voetbalkenner ontkennen dat Lionel Messi een enorme grootheid is. Maar hoe begon zijn carrière? Dat lees je in dit boek, geschreven in makkelijke taal. Lees het hele persbericht hier.

Mensen aan het lezen krijgen is in deze tijd van streamingdiensten en sociale media geen gemakkelijke opgave. Zeker mannen laten lezen is iets wat over het algemeen veel moeite kost. Waar vrouwen namelijk nog wel weg willen duiken in een boek, zijn mannen vaak te actief om zomaar te gaan lezen. Sport interesseert hen wel! Om die reden brengt uitgeverij Eenvoudig Communiceren veel boeken over sport uit, zowel fictie als non-fictie. Max Verstappen – to the MAX is onze nieuwste aanwinst op dit gebied. Lees het hele persbericht hier.

De wandelaar is vanaf vandaag verkrijgbaar in makkelijke taal. Deze roman is oorspronkelijk geschreven door Adriaan van Dis en hertaald door uitgeverij Eenvoudig Communiceren, speciaal voor mensen die lezen moeilijk vinden. Met deze hertaling brengt de uitgeverij de literatuur naar de aarzelende lezers. Soms als opstapje naar het origineel, en soms omdat dit het hoogst haalbare niveau is voor een aantal van onze lezers. En Van Dis = literatuur! Lees het hele persbericht hier.

Actrice en regisseur Halina Reijn liet onlangs weten aan RTL Nieuws dat ze druk bezig is met de verfilming van ’t Hooge Nest: een boek dat veel indruk maakte toen het net uitkwam. Zo’n belangrijk werk moet voor lezers van alle niveaus toegankelijk zijn: ook voor mensen die lezen lastig vinden. Daarom heeft uitgeverij Eenvoudig Communiceren dit boek met behulp van hertaalster Jet Doedel bewerkt tot een vereenvoudigde editie. Dit is ’t Hooge Nest in makkelijke taal. Lees het hele persbericht hier.

Gormah Dade (48) was jarenlang één van de 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Inmiddels volgde ze taallessen en schreef haar levensverhaal op. Haar taaldocent Wine Baljet hielp daarbij. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren en Stichting Lezen en Schrijven presenteren het boek Gormah Dade - het verhaal van een vechter op Wereldalfabetiseringsdag (8 september). Het boek verschijnt in de serie Leeslicht. De Nationale Postcode Loterij maakt het boek mede mogelijk. Lees het hele persbericht hier.

Altijd al in het hoofd van een voetbalfan willen kruipen? In Nick Hornby’s Voetbalkoorts lees je over een man die verliefd wordt op voetbal. Zo verliefd dat hij eraan onderdoor gaat. En nu is het boek beschikbaar in eenvoudige taal, voor mensen die niet zo makkelijk lezen. Lees het persbericht hier.

In deze tijden van sociale media, nepnieuws, desinformatie en privacy-inbraken is 1984 (George Orwell, 1e druk 1949) nog altijd actueel – en misschien zelfs actueler dan ooit. Maar de grote groep mensen die moeite heeft met lezen en schrijven wordt almaar groter. Met als gevolg dat de interesse afneemt voor veel boeken zoals deze dystopische roman. Om hen toch te introduceren in de wereld van Orwell’s 1984 publiceren wij nu een toegankelijke editie. Dit is 1984 in eenvoudige taal. Meer informatie vindt u in het persbericht.

Hoe ik mijn vrijheid kocht is een vrije toegankelijke bewerking van het oorspronkelijke boek van Olaudah Equiano: de eerste tot slaaf gemaakte Afrikaan die een boek schreef over zijn leven. Met dit boek hopen wij u kennis te laten maken met één van de belangrijkste personen uit de geschiedenis. Een man die zijn eigen geschiedenis optekende en zo de rest van de wereld een kans gaf om te leren wat de tot slaaf gemaakten moesten doorstaan. Lees alle informatie over dit boek in het persbericht.

In Nederland wonen en werken veel mensen uit Polen. Ook gaan hun kinderen hier naar school. Soms zitten ze nog in ISK-klassen, maar velen zitten in het algemeen onderwijs. Voor hen brachten wij onlangs een boek uit in onze serie Tweetalig: Anne Frank in het kort/Anne Frank w skrócie. Zo kan je Nederlands of Pools al lezend leren en oefenen. Nu brengen wij een nieuw boek in deze serie uit, gericht op een nieuwe doelgroep die snel groeit in Nederland: Oekraïners die moeten vluchten voor oorlogsgeweld. Getiteld Anarosa vindt een hond / Анароза знаходить собаку. Lees het hele persbericht hier.

Dit jaar bestaat Oorlogswinter 50 jaar. Kinderboekenschrijver en politicus Jan Terlouw schreef dit belangrijke boek dat voor veel generaties diende als de eerste kennismaking met informatie over de oorlog. Helaas is het niet vanzelfsprekend meer dat jongeren leren door te lezen. De groep mensen die lezen lastig vindt, groeit almaar door.

Graag brengen wij Oorlogswinter in makkelijke taal onder uw aandacht.  Zodat iedereen, ongeacht lees- of taalniveau, kan lezen over de angst en spanning die men voelde ten tijde van de oorlog. Een situatie die voor veel mensen vandaag de dag reëler dan ooit is.  Lees meer over Oorlogswinter in het persbericht.

In Hannelore, het meisje uit de sekte, geschreven door Frank Krake, lees je over Hannelore, die vijftien jaar lang in een sekte in Nederland opgroeide. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren herschreef dit boek in makkelijke taal. Daarmee is dit het eerste verhaal van een voormalig sektelid in Nederland dat íedereen kan lezen. Op elk taalniveau. Meer informatie leest u in het persbericht.

Probeert u ook om jongens en meiden aan het lezen te krijgen? Dan weet u waarschijnlijk als geen ander hoe moeilijk dat kan zijn. Om die reden brengen wij graag onze nieuwste titel onder uw aandacht: de toegankelijke versie van Iedereen krijgt klappen. Lees het hele persbericht hier.

Een spraakmakend boek dat is geïnspireerd op de Black Lives Matter beweging: The hate u give. Dit is een boek dat je gelezen moet hebben. Lees het hele persbericht over deze Young Adult-roman hier.

We krijgen nog altijd veel aanvragen naar makkelijke boeken. Onze geliefde Leeslicht-serie, waarin we bekende boeken hertalen naar A2/B1-niveau, blijkt voor sommige cursisten en anderstaligen alsnog te lastig. De nood naar echt makkelijke boeken is hoog. Om die reden geven wij ook extra makkelijke boeken uit, die onder andere te vinden zijn in de serie: De Leesstraat. En daar kunnen we sinds deze week weer twee mooie titels aan toevoegen: Het dagboek en De geur van Babylon. Lees het hele persbericht hier.

Werk jij met mensen die nieuw zijn in Nederland? Dan heb je vast gemerkt dat zij in Nederland veel verschillen met het geboorteland ervaren. De taal, mensen en regels zijn anders. Om deze redenen kan het voor deze groep mensen moeilijk zijn om werk te vinden dat bij ze past. Voor hen brengt uitgeverij Eenvoudig Communiceren daarom Op weg naar (betaald) werk uit: een hulpboek bij het vinden van een gepaste baan, geheel in het teken van de Z-route. Lees het hele persbericht hier.

Kwetsbaar, echt en eerlijk: Evy Danckers kenmerkt zichzelf door indringende thema’s niet mooier te maken dan ze zijn. Haar werk is rauw en zo ook haar nieuwste Young Adult boek in makkelijke taal: Hou van me. Lees het persbericht hier.

De tietenbus van Yvonne Kroonenberg is een boek in makkelijke taal waarin Kroonenberg openhartig vertelt hoe het is om te leven met borstkanker. Dit boek gaat over wat er na de kankerdiagnose gebeurt en wat je als kankerpatiënt kunt verwachten. Maar ook over hoop en wanhoop. Tegelijkertijd leest dit verhaal als een handboek voor zowel mensen met kanker als voor hun omgeving. Lees het persbericht hier.

Wanneer is iemand een goede vriend? Kun je praten met een dier? Wanneer is iets lelijk? Wat betekent gelukkig zijn? Met het nieuwe lesmateriaal Wat denk jij? leren leerlingen de taal door te filosoferen. Download het persbericht hier.

Maak kennis met de eerste biografie ooit van Anne Frank én de eerste biografie van Anne Frank in makkelijke taal: Anne Frank, haar leven. In 2008 gaven wij dit boek voor het eerst uit. Deze editie (2022) bevat de meest recent verworven inzichten, nieuw Virtual Reality beeldmateriaal, beeldmateriaal in kleur en een nieuwe cover. Download het persbericht hier.

Het eerste meertalige sprookjesboek in makkelijke taal! In het Nederlands-Chinees. Download het persbericht hier.

In samenwerking met het ITTA UvA komt uitgeverij Eenvoudig Communiceren met een nieuw werkboek: Vakgesprekken. Met dit boek leren mensen die Nederlands lastig vinden om te praten over hun beroep. Het is hét werkboek voor iedereen die hier nog niet zo lang woont en die wil leren hoe je een gesprek voert over je beroep. Lees er alles over in het persbericht.

Vakgesprekken

Wie kent hem niet? Rob Kamphues (bekend van Formule1) is een duizendpoot: auteur, tv-presentator, cabaretier en ga zo maar door. Wij hertaalden zijn laatste roman: De walvishoeder. Een verhaal dat je geboeid houdt van de eerste tot en met de laatste bladzijde. Download het persbericht hier.

Eén van de populairste jongerenboeken van dit moment is zonder twijfel Erebos van Ursula Poznanski. Dit spannende boek is nu in makkelijke taal verschenen bij Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, speciaal voor het almaar groeiende aantal jongeren dat moeite heeft met lezen. Lees het persbericht hier.

Vandaag verschijnt bij Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Anne Frank in het kort van onze huisauteur Marian Hoefnagel. Een zeer makkelijk te lezen biografie van Anne Frank, met foto’s en met fragmenten uit haar dagboek. Speciaal ontwikkeld voor nieuwkomers, vluchtelingen en andere mensen die Nederlands niet als eerste taal hebben. Lees het persbericht hier.

Vers van de pers: Mijn naam is Anne. De dagboekbrieven van Anne Frank in makkelijke taal, speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar. In samenwerking met de Anne Frank Stichting. Lees het persbericht hier.

Na Het diner en Zomerhuis met zwembad voegt uitgeverij Eenvoudig Communiceren nu een derde bestseller van Herman Koch toe aan haar collectie: Finse dagen. De Amsterdamse uitgeverij schrijft en herschrijft boeken in makkelijke taal. Voor mensen die lezen lastig vinden. “Ik zie het als een service voor mensen die niet goed kunnen lezen”, aldus Koch. Lees het hele persbericht hier.

Bekend van de Netflix-hit Lupin! De klassieker Arsène Lupin, gentleman-inbreker, is nu hertaald in makkelijke taal. Lees het persbericht hier.

Een nieuwe serie! Woordwinst 2 (A1/A2). Met thema's die zich ontlenen aan inburgering. En wederom geschreven op basis van de welbekende en alom gewaardeerde woordenlijsten van Boom NT2. Lees het persbericht hier.

Eenvoudig Communiceren lanceert Alfa-Vlogs tijdens
Week van Lezen en Schrijven. Lees het persbericht hier.

Ren, Amina, ren! heeft nu een vervolg: Zet ’m op, Amina! Het verhaal van de jonge, geëmancipeerde Amina, een hardloopster uit Somalië, kreeg veel waardering toen het eerste deel uitkwam in de serie De Leesstraat. Deze serie biedt herkenbare thema’s voor nieuwkomers die moeite hebben met (Nederlands) lezen. Nu is dan eindelijk het tweede deel uit. En ja: dat is net zo spannend en ontroerend. Lees het persbericht hier.

Nieuw: verhalen over Suriname in makkelijke taal Mi Sranan. Lees het persbericht hier.

Nieuwe Young-Adult roman in makkelijke taal: Otis. Lees het persbericht hier.