Een spraakmakend boek dat is geïnspireerd op de Black Lives Matter beweging: The hate u give. Dit is een boek dat je gelezen moet hebben. Lees het hele persbericht over deze Young Adult-roman hier.

We krijgen nog altijd veel aanvragen naar makkelijke boeken. Onze geliefde Leeslicht-serie, waarin we bekende boeken hertalen naar A2/B1-niveau, blijkt voor sommige cursisten en anderstaligen alsnog te lastig. De nood naar echt makkelijke boeken is hoog. Om die reden geven wij ook extra makkelijke boeken uit, die onder andere te vinden zijn in de serie: De Leesstraat. En daar kunnen we sinds deze week weer twee mooie titels aan toevoegen: Het dagboek en De geur van Babylon. Lees het hele persbericht hier.

Werk jij met mensen die nieuw zijn in Nederland? Dan heb je vast gemerkt dat zij in Nederland veel verschillen met het geboorteland ervaren. De taal, mensen en regels zijn anders. Om deze redenen kan het voor deze groep mensen moeilijk zijn om werk te vinden dat bij ze past. Voor hen brengt uitgeverij Eenvoudig Communiceren daarom Op weg naar (betaald) werk uit: een hulpboek bij het vinden van een gepaste baan, geheel in het teken van de Z-route. Lees het hele persbericht hier.

Kwetsbaar, echt en eerlijk: Evy Danckers kenmerkt zichzelf door indringende thema’s niet mooier te maken dan ze zijn. Haar werk is rauw en zo ook haar nieuwste Young Adult boek in makkelijke taal: Hou van me. Lees het persbericht hier.

De tietenbus van Yvonne Kroonenberg is een boek in makkelijke taal waarin Kroonenberg openhartig vertelt hoe het is om te leven met borstkanker. Dit boek gaat over wat er na de kankerdiagnose gebeurt en wat je als kankerpatiënt kunt verwachten. Maar ook over hoop en wanhoop. Tegelijkertijd leest dit verhaal als een handboek voor zowel mensen met kanker als voor hun omgeving. Lees het persbericht hier.

Wanneer is iemand een goede vriend? Kun je praten met een dier? Wanneer is iets lelijk? Wat betekent gelukkig zijn? Met het nieuwe lesmateriaal Wat denk jij? leren leerlingen de taal door te filosoferen. Download het persbericht hier.

Maak kennis met de eerste biografie ooit van Anne Frank én de eerste biografie van Anne Frank in makkelijke taal: Anne Frank, haar leven. In 2008 gaven wij dit boek voor het eerst uit. Deze editie (2022) bevat de meest recent verworven inzichten, nieuw Virtual Reality beeldmateriaal, beeldmateriaal in kleur en een nieuwe cover. Download het persbericht hier.

Het eerste meertalige sprookjesboek in makkelijke taal! In het Nederlands-Chinees. Download het persbericht hier.

Wie kent hem niet? Rob Kamphues (bekend van Formule1) is een duizendpoot: auteur, tv-presentator, cabaretier en ga zo maar door. Wij hertaalden zijn laatste roman: De walvishoeder. Een verhaal dat je geboeid houdt van de eerste tot en met de laatste bladzijde. Download het persbericht hier.

Vers van de pers: Mijn naam is Anne. De dagboekbrieven van Anne Frank in makkelijke taal, speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar. In samenwerking met de Anne Frank Stichting. Lees het persbericht hier.

Bekend van de Netflix-hit Lupin! De klassieker Arsène Lupin, gentleman-inbreker, is nu hertaald in makkelijke taal. Lees het persbericht hier.

Eenvoudig Communiceren lanceert Alfa-Vlogs tijdens
Week van Lezen en Schrijven. Lees het persbericht hier.

Nieuw: verhalen over Suriname in makkelijke taal Mi Sranan. Lees het persbericht hier.

Nieuwe Young-Adult roman in makkelijke taal: Otis. Lees het persbericht hier.