Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Praktijkonderwijs

Logo Mijn levenNieuwe serie: Mijn leven; zelf denken, zelf doen
Jongeren aan een baan helpen en zo zelfstandig mogelijk de wereld in sturen. Dat is het doel van het praktijkonderwijs. Elke les staat in het teken van dit doel. Daarmee neemt het praktijkonderwijs een bijzondere taak op zich.  
Op het onderwijsprogramma staan onder meer zelfredzaamheid, de ontwikkeling van sociale vaardigheden en burgerschapskennis. Daarnaast lopen leerlingen al vroeg verschillende stages, en leren zo hoe het is om te werken voor een baas.

Makkelijk lezenMakkelijk lezen
Het beheersen van de Nederlandse taal is cruciaal bij het voorbereiden op de arbeidsmarkt. Want hoe lees je anders een werkbriefje? Of leer je te spiegelen in een supermarkt? Dat de eenvoudig geschreven en helder vormgegeven boeken van Eenvoudig Communiceren een hoofdrol spelen in het praktijkonderwijs, is niet verwonderlijk. Zowel door het lezen van fictie als door het werken met de methode Zo werkt het! stromen leerlingen makkelijker uit naar betaald werk.

Zelfredzaamheid
Met haar 12-delige methode zelfredzaamheid zet Eenvoudig Communiceren de volgende stap. Ons advies aan het praktijkonderwijs is om nóg meer te focussen op zelfstandigheid. Het praktijkonderwijs leert jongeren een goede werkhouding aan en goede sociale vaardigheden. Maar als deze jongeren straks op zichzelf wonen, moeten zij wél hun hoofd boven water kunnen houden.
Schoolverlaters moeten gezond eten, op tijd naar bed, uitkijken met alcohol, niet game- of gokverslaafd raken, zichzelf, hun kleding en hun huis schoonhouden. Kortom: alles doen wat nodig is om zelfstandig te wonen. En dan moeten zij zich ook nog weten te gedragen, en om kunnen gaan met anderen. Ze mogen niet eenzaam worden, maar ook niet misbruikt door zogenaamde vrienden. Ze moeten digitaal uit de voeten kunnen en niet in phishing mails trappen. En last but not least, zij moeten met geld om kunnen gaan!
Genoeg te leren dus, en dat is wat leerlingen doen met Mijn leven, dé methode zelfredzaamheid van Eenvoudig Communiceren. Nieuw in deze serie zijn de delen Mijn vrije tijd en Zo hoort het.

Mijn vrije tijdMijn vrije tijd
Hoe besteed je je vrije tijd? Daar gaat dit boek over. Allemaal tips om dingen te doen in je vrije tijd. Maar ook een paar waarschuwingen. Want als je vrij bent, kun je natuurlijk niet de hele dag op de bank liggen en tv-kijken. Je moet ook lekker naar buiten, sporten of met vrienden afspreken.

Zo hoort hetZo hoort het
Wat draag je naar een begrafenis, hoe spreek je onbekenden aan en wat moet je doen als iemand onaardig tegen je doet? Dit boek gaat over etiquette. Maar het geeft ook tips om een goede indruk te maken op anderen.

Eerder verschenen in Mijn leven:
•    Ik regel mijn geldzaken
•    Ik ga verhuizen
•    Het internet en ik
•    Ik leef gezond
•    De liefde en ik
Het internet en ik
In 2017 zullen verschijnen:
•    Mijn huishouden
•    Ik en mijn vrienden
•    Mijn gevoelens
•    Ik doe mijn administratie
•    Mijn keuken

Eenvoudig Communiceren
Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws