Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Recensie NBD Biblion van Weet je nog ...?

Weet je nog ...?Zo lang de voorraad strekt leggen we bij uw bestelling ons cadeauboek Weet je nog ...?
Wilt u er meer exemplaren van ontvangen dan kan dat voor € 5,00 per exemplaar.
Vanuit de bibliotheek was er ook vraag naar deze unieke bundel korte verhalen van Karin Giphart.
Vandaar dat u nu deze mooie recensie kunt lezen op onze website.

Weet je nog...? : Vijf verhalen van Karin Giphart in makkelijke taal / redactie: Eenvoudig Communiceren. - Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren ; [Brussel] : Lezen voor Iedereen, [2019]. - 57 pagina's ; 21 cm (Leeslicht). Recensent: M. Claus-de Jong


Deze jubileumbundel (het 65ste boek in de serie Leeslicht) is geschreven ter ere van 25 jaar Eenvoudig Communiceren en bevat vijf persoonlijke verhalen. Over een opa die op Sinterklaasavond sterft, wat moeder voor kleine Essie verzwijgt. Over pubers die in het dagboek van hun moeder hun eigen geboorte teruglezen en over een schrijfster die zich zes weken terugtrekt in een Zeeuws huisje, waar ze zichzelf terugvindt.
Verder komt een vrouw achter het geheim in het leven van haar partner, wat haar doet besluiten hem niet te verlaten. Tot slot een korte, smaakmakende voorpublicatie op de jongerenroman die in maart 2020 verschijnt.
De plots van de verhalen nemen je direct mee, omdat er zoveel herkenbaarheid in zit en de dialogen lekker soepel zijn. De zinnen lopen door op de regels, maar zijn nergens moeilijk. De bevlogen verhalenvertelster (zus van Ronald Giphart) debuteerde in 2005 en heeft diverse (jongeren)romans op haar naam staan. Deze bundel is een echte aanrader voor laaggeletterden. Makkelijk lezen.

25 jaar eenvoudig communiceren25 jaar Eenvoudig Communiceren
Dit jaar bestaat Eenvoudig Communiceren 25 jaar! Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.


Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws