Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Seksuele grensoverschrijding: boeken voor kwetsbare groepen

Uit de monitor Seksuele gezondheid in Nederland 2017 van Rutgers, die 15 januari jl. werd gepubliceerd, blijkt dat seksuele grensoverschrijding nog veel voorkomt. Het bureau ondervroeg 17.000 Nederlanders tussen de 18 en de 80 jaar oud. Van de vrouwen heeft 22% ervaring met seksueel geweld; dat geldt voor 6% van de mannen. Als ook zoenen en ongewenste aanrakingen mee tellen, dan heeft maar liefst 53% van de vrouwen en 19% van de mannen dit weleens meegemaakt. Als uitgeverij voor kwetsbare leesgroepen zien wij al heel lang een taak weggelegd hierover boeken in makkelijke taal uit te geven.

Mijn loverboyLoverboys
Zo bracht Eenvoudig Communiceren afgelopen jaar nog in eenvoudige taal een bewerking van het in samenwerking met het Ministerie van Veiligheid en Justitie, hulporganisatie Het Scharlaken Koord en de GGD uitgegeven boek Mijn Loverboy; Verloren Onschuld uit. Daarin staan de drie waargebeurde verhalen van Lisa, Latifa en Sanne, die verliefd worden op een loverboy. Daarmee verandert hun leven in een hel. Loverboys zijn gehaaide vrouwenhandelaren, die steeds vaker toeslaan onder kwetsbare meisjes. Ieder jaar weer is er een nieuwe lichting jonge meiden, op zoek naar liefde en aandacht. Voorlichting aan jongeren hierover is essentieel. Eenvoudig Communiceren doet dat in de vorm van makkelijk te lezen romans, die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren én bij hun taalniveau.

De liefde en ikMeer lezen?
Een andere boek over de liefde en grenzen is De liefde en ik. Na het lezen hiervan weten jongeren wat iemand een goede en betrouwbare partner maakt. Het boek gaat over alle gevoelens die horen bij verliefdheid. Met uitleg over het belang van veiligheid en intimiteit in een seksuele relatie. Het gaat ook over lastige zaken; wat doe je als je niet blij bent met je verliefdheid? Of als je familie niet blij is met jouw liefde? En hoe reageer je als jouw partner iets wil, en jij niet? Jongeren lezen ook hoe je merkt dat je relatie slecht of gevaarlijk is. Hoe herken je bijvoorbeeld een loverboy?
Meer lezen over loverboys? Kijk eens ook eens naar de boeken Mooi meisje, verliefd op een loverboy en Loverboy, een gevaarlijke liefde uit de Reality Reeks.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws