Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Speciale editie Start!-krant in de #WvdA2018

Speciale editie Start!-krant in de Week van de Alfabetisering

De zomervakantie loopt op zijn eind en Eenvoudig Communiceren is klaar voor de Week van de Alfabetisering die maandag 3 september van start gaat. Deze duurt tot zondag 9 september en wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven om aandacht te vragen voor de problematiek rondom laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Eenvoudig Communiceren maakt zich al 20 jaar sterk in de strijd tegen laaggeletterdheid door het uitgeven van ‘makkelijk lezen’-materialen, zoals de Start!-krant. Ter ere van de Week van de Alfabetisering verschijnt er een speciale themabijlage bij de krant.

Taallunches en taalwandelingen
In de Week van de Alfabetisering komen ruim 1.000 bibliotheken, gemeenten, bedrijven, ziekenhuizen, scholen en vele tienduizenden mensen in actie door leuke activiteiten te organiseren in het hele land. Zo zijn er taallunches, taalwandelingen, taalkoren, taalquizen en voorleesmiddagen, met als gemeenschappelijk doel: meer mensen de kans geven om te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Kijk hier wat er allemaal te doen is. Taalambassadeurs (voormalig laaggeletterden) reizen tijdens deze week door het land om de meest bijzondere activiteiten in het land te bezoeken en hiervan verslag te doen. NPO Radio 5 zal de hele week aandacht besteden aan laaggeletterdheid. Eenvoudig Communiceren besteedt in een themabijlage aandacht aan deze bijzondere week.

Speciale bijlage Start!-krant
Een gewone krant is vaak te moeilijk, terwijl het taalgebruik in de Start!-krant juist eenvoudig is, maar zeker niet kinderachtig. De krant biedt een mix van nieuws en entertainment in een kleurige, overzichtelijke vormgeving. In de speciale bijlage in samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven (L&S) is te lezen welke activiteiten er zoal plaatsvinden tijdens de Week van de Alfabetisering. In een openhartig dubbelinterview gaan Geke van Velzen, directeur Stichting L&S, en taalambassadeur Hans Kasser met elkaar in gesprek over hun gedeelde missie.
Daarnaast biedt deze editie van de Start!-krant relevant nieuws met daarbij een aantal nieuwe rubrieken. Voortaan is er een pagina ‘Goed Nieuws’ om de maand met een glimlach te starten. Ook nieuw is ‘Werken in Nederland’, waar elke maand iets te lezen is over een bepaald beroep: wat houdt het werk in, welke diploma’s en vaardigheden heb je ervoor nodig?

Eenmalig gratis digitaal
U kunt de Start!-krant van september gratis downloaden vanaf deze link.

De Start!-krant
De Start!-krant, de begrijpelijkste krant van Nederland, is geschikt voor iedereen die moeite heeft met (Nederlands) lezen. De krant heeft al jaren zijn diensten bewezen onder inburgeraars, mensen die al langer in Nederland zijn maar de taal nog niet geheel onder de knie hebben, mensen die NT1- of NT2-onderwijs volgen, ouderen in verzorgingshuizen en dyslectici. Docenten, activiteitenbegeleiders, logopedisten en remedial teachers gebruiken de Start!-krant ook als werkmateriaal.
Kijk hier voor meer informatie over de Start!-krant en hoe deze is te bestellen.


Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

 

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en FacebookBekijk nieuwsarchief

Nieuws