Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Subsidiekansen voor vmbo, vso en praktijkonderwijs ter versterking cultuureducatie

Fonds voor cultuurparticipatieVmbo-, vso- en praktijkscholen kunnen een subsidie van minimaal 10.000 euro aanvragen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Hiermee kunnen zij – samen met een culturele instelling – talentontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling met cultuureducatie vanzelfsprekender maken voor hun leerlingen. Lees hier hoe je in aanmerking komt voor deze subsidieregeling. Eenvoudig Communiceren biedt scholen ondersteunende boeken voor kunsteducatieprojecten.

Nederland van toen tot nuCultuur maken van belang in een voortdurend veranderende omgeving
Iedereen verdient de kans om op zijn of haar eigen manier met cultuur bezig te zijn. Op school en in de vrije tijd. Cultuur maken geeft plezier, brengt mensen samen en maakt de verhalen van ons allemaal zichtbaar. Door zelf cultuur te maken geven mensen vorm en betekenis aan een omgeving die voortdurend verandert. Zo draagt mediakunsteducatie bij aan creativiteitsontwikkeling en kennis van nieuwe technieken. En erfgoededucatie aan historisch besef, burgerschap en oordeelsvorming over identiteit. Daarom is het zo belangrijk om kinderen vertrouwd te maken met cultuur. Iets waar uitgeverij Eenvoudig Communiceren zich al jarenlang voor inzet met haar makkelijk lezen boeken.

Goed verhaalMakkelijk lezen boeken ter ondersteuning bij cultuureducatie
De volgende boeken van uitgeverij Eenvoudig Communiceren zijn bij uitstek geschikt om in te zetten bij uw projecten voor kunsteducatie.
•    Goed verhaal; werkboek over lezen. Dit boek helpt leerlingen die lezen saai of moeilijk vinden, het goede boek uit te zoeken. Samen met hun klasgenoten ontdekken ze wat ze leuk vinden in diverse kunstvormen, zoals films, toneel, series, strips, boeken en muziek.
•    Twee delen uit de serie Top 15.
Interessante kunstvormenInteressante kunstvormen: in dit boek lezen leerlingen over 15 verschillende kunstvormen, van kunst uit de middeleeuwen tot graffiti. Niet alleen over kunst in musea, maar ook over het design van je kleding, je fiets of je bril.
Bijzondere museaIn Bijzondere musea worden de meest interessante musea van ons land in eenvoudige taal besproken. Natuurlijk gaat het over kunst, maar ook over musea zonder dure kunstwerken, zoals een museum voor radio- en televisieprogramma's en een museum over het menselijk lichaam.
•    Nederland van toen en nu – geschiedenis in gewone taal: dankzij dit boek vergroten jongeren hun kennis van de Nederlandse (cultuur)geschiedenis en daarmee van de Nederlandse samenleving. Bij elk onderwerp staan tips voor een leuke activiteit of voor meer informatie, bijvoorbeeld een museum, een televisieprogramma of een website.
Eenvoudig Communiceren draagt met haar uitgaven graag bij aan verankering van cultuureducatie in het onderwijs. Veel succes met uw aanvraag.

Eenvoudig Communiceren

Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws