't Hooge Nest

Een verhaal dat je niet loslaat. ’t Hooge Nest is één van de spannendste en meeslependste boeken die je zult lezen. Daar zijn wij van overtuigd. Door de ijzersterke verhaallijn lees je deze bestseller van Roxane van Iperen het liefst in één keer uit. De auteur heeft de gave om je in het verhaal te zuigen en won zelfs de Opzij Literatuurprijs 2019 voor ’t Hooge Nest. Ook kwam ze op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020.

In ’t Hooge Nest leer je de joodse zusjes Lien en Janny kennen. Zij sluiten zich tijdens de Tweede Wereldoorlog aan bij het verzet - met gevaar voor eigen leven. In de bossen bij Naarden runnen ze samen een onderduik- en verzetshuis: ’t Hooge Nest. Dat lijkt een veilige plek voor hun families en de overige onderduikers. Maar voor hoe lang?

Omdat Jaap niet thuis is, nemen de Duitsers vader mee. Vader is ziek en ziet niet meer goed. En nu zit hij dus in de cel. Janny zoekt meteen hulp bij een advocaat in Amsterdam. Die advocaat heeft al vaker opgepakte joden vrij gekregen. Ook nu lukt het. Tien dagen later is vader gelukkig weer thuis. Iedereen is opgelucht. Maar de advocaat zegt: ‘Jullie moeten weg uit Amsterdam. Alles gaat nog veel erger worden.’

‘t Hooge Nest is een waardevolle aanvulling op de literatuur over de Tweede Wereldoorlog. Een boek dat iedereen gelezen moet hebben. Nu briljant hertaald in toegankelijke taal door Jet Doedel.

Auteur: Roxane van Iperen
Hertaling: Jet Doedel
Reeks: Leeslicht
Leesniveau: A2/B1
136 pagina’s, paperback
ISBN: 978-90-8696-718-6

€ 16,50

Specificaties

Specificaties
ISBN 9789086967186
© Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1994 - 2022. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.