Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Tel je geld en lees er een makkelijk boek over!

Bijna iedereen heeft wel eens kleine of grotere schulden. Dat vinden we heel normaal. Maar als iemand daardoor in de problemen komt, dan vinden we dat opeens ‘eigen schuld’. Toch slaagt een op de vijf huishoudens er niet in, het financiële hoofd boven water te houden.

Klem; Katja en Udo in de schuldenJongvolwassenen extra kwetsbaar
Jonge mensen vormen, als het over problematische schulden gaat, een bijzondere groep. Zij zijn opgegroeid met geld dat uit de muur komt, met een plastic kaartje waarmee je kunt kopen wat je wilt. Sparen? Waarom?
Ouders en scholen hebben een belangrijke taak als het gaat om het moneywise maken van jongeren. De overheid doet er ook alles aan om door voorlichting kinderen bewust te maken van de waarde van geld. Toch gaat het nog vaak mis, juist bij jongeren.
Zo gaat het ook in de nieuwe roman van Eenvoudig Communiceren: Klem - Katja en Udo in de schulden. In dit verhaal komt een jong stel in de problemen. Hun ‘oplossing’ varieert van post niet openmaken en webwinkelen tot compensatiegedrag en het negeren van de problemen.

Tel je geldTel je geld
Klem sluit aan bij het online oefenprogramma Tel je geld op Oefenen.nl van Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl.
Tel je geld op Oefenen.nl is een oefenprogramma voor mensen die minder geld uit willen geven en mensen die overzicht willen hebben in hun inkomsten en uitgaven. Het programma wil die hulp bieden die nodig is om (grote) schulden te voorkomen.

KlemKlem
Klem is een grappig, herkenbaar en soms ontroerend verhaal over twee jongvolwassenen die samen gaan wonen en tegen allerlei problemen aanlopen. De roman is geschreven door de Rotterdamse Anne-Rose Hermer, die eerder voor ons de tienerroman Schuld schreef.
Auteur: Anne-Rose Hermer ISBN: 978-90-8696-275-4  Prijs: € 11,-.

Over schulden gesprokenOver schulden gesproken
Naast de roman Klem komt Eenvoudig Communiceren ook met Over schulden gesproken. Een bundeling van interviews met mensen die openhartig over hun financiële problemen praten. De bundel bevat ook gesprekken met mensen die werken in de schuldhulpverlening. Over schulden gesproken verschijnt in november en kan samen met Klem besteld worden op eenvoudigcommuniceren.nl. Beide titels zijn geschreven in eenvoudige taal.
Interviews: Sandra van der Stege (werkzaam bij MEE) ISBN: 978-90-8696-277-8 Prijs: € 14,-.

Ik regel mijn geldzakenTip
Speciaal voor jongeren die het praktijkonderwijs gaan verlaten heeft Eenvoudig Communiceren de methode Mijn Leven; zelf denken, zelf doen, ontwikkeld. Het deel Ik regel mijn geldzaken is in deze context een zeer bruikbaar lesboek. Ook te bestellen met digitaal lesmateriaal.
Geld Hoe voorkom je schulden?Is dit lesboek nog te moeilijk te lezen? Dan is er nog de uitgave Geld - hoe voorkom je schulden? Een deel in de serie Gewoon Zo!, bedoeld om een op een te werken met iemand met een licht verstandelijke beperking.


---------------------alleen voor pers----------------------------
De roman Klem wordt tegelijk met de lancering van het online oefenprogramma Tel je geld op maandag 31 oktober gepresenteerd. De officiële start van Tel je geld vindt plaats in Apeldoorn.Meer informatie? m.verhallen@eenvoudigcommuniceren.nl.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws