Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Titel Marian Hoefnagel genomineerd voor Thea Beckmanprijs

Als slavin geborenWerd vorig jaar nog Als slavin geboren op de longlist van De Jonge Jury geplaatst, nu staat Romeinse tweeling in de schijnwerpers. Deze roman is genomineerd voor de prestigieuze Thea Beckmanprijs voor beste Nederlandstalige historische jongerenroman.
Beide titels komen uit de serie Veertien, de tijd van je leven en zijn geschreven door bestsellerauteur Marian Hoefnagel. De serie gaat over jongeren van veertien die in een andere tijd leven.

14, de tijd van je levenHoe is Rome ontstaan? Wat waren de gevolgen van de Russische Revolutie? Met welke ellende hadden slaven te maken? Vmbo-leerlingen weten er alles van. Want ze lezen met plezier en gemak de historische romans uit de reeks Veertien, de tijd van je leven. Met plezier omdat de auteur alle elementen van een populaire roman weet samen te voegen: spanning, romantiek en een geloofwaardig plot. En met gemak omdat de boeken van Marian Hoefnagel altijd makkelijk (onder of net op 1F) geschreven zijn en het keurmerk Makkelijk lezen hebben.

Romeinse tweelingRomeinse tweeling speelt zich af in de eerste eeuw na Christus en gaat over Gaius en Julia, een tweeling van veertien uit een gegoede familie.

Een fragment uit Romeinse tweeling:

Quintus kijkt naar het meisje dat met tranen op haar wangen op de steen bij het beekje zit. Het meisje dat hij al heel lang kent, maar eigenlijk nog nooit echt gezien heeft. Het meisje dat vandaag gaat trouwen. De eerste zonnestralen schijnen met een oranje gloed op haar bruine haar. Ineens gaan er allemaal gevoelens door Quintus heen die hij niet kent.Hij voelt warmte in zijn hart, vlinders in zijn buik en hij wordt licht in zijn hoofd. O, Jupiter, wat is ze mooi, denkt hij. En zo lief! Hij buigt zich naar Julia toe en voorzichtig drukt hij zijn lippen op die van haar.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook


Bekijk nieuwsarchief

Nieuws