Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Verkiezingen 20 maart: uitleg in heldere taal

Samen leven in NederlandOp woensdag 20 maart 2019 zijn er twee verkiezingen: voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Nederlanders vanaf 18 jaar mogen dan stemmen. Een uitgelezen kans voor scholen om bij stil te staan tijdens de lessen burgerschap. ‘Democratie’ vormt immers de kern van de burgerschapsopdracht. Wat doen de waterschappen en de provincies eigenlijk? Waarom is stemmen zo belangrijk? De Verkiezingskrant in gewone taal van ProDemos en Stichting Lezen & Schrijven geeft uitleg in begrijpelijke taal. Eenvoudig Communiceren heeft daarnaast diverse uitgaven voor jongeren over zelfredzaamheid en participeren in de maatschappij.

Ik doe meeDe Verkiezingskrant
Speciaal voor de 2,5 miljoen mensen in Nederland die moeite hebben met lezen, ontwikkelden ProDemos en Stichting Lezen & Schrijven De Verkiezingskrant in gewone taal. De krant kan in de les worden gebruikt om over de verkiezingen te praten en om te oefenen met lezen. Er is ook een lesbrief beschikbaar met tips en instructies. De krant gaat over: Wat doet de provincie? Wat doen de waterschappen? Waarom stemmen? Op wie ga ik stemmen? Stemmen: hoe doe je dat? Stemmen: wat mag wel en wat mag niet? De Eerste Kamer. De krant is gratis te downloaden op de website van ProDemos

De democratie en ikMijn leven – zelf denken, zelf doen
Andere geschikte uitgaven voor tijdens de lessen burgerschap zijn de delen Ik doe mee en De democratie en ik uit de serie Mijn leven, speciaal geschreven voor jongvolwassenen.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws