Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Voor wie

Een op de zeven inwoners van Nederland is laaggeletterd
Het is een misverstand om te denken dat iedereen goed leest. Zo'n 2,5 miljoen Nederlanders van 16 jaar en ouder hebben grote moeite met lezen en schrijven: bijvoorbeeld dyslectici, inburgeraars en volwassenen die het lezen zijn verleerd. En bijna 25% van de jongeren kampt met een leesachterstand. De Algemene Rekenkamer becijferde in 2016 dat een op de zeven inwoners van Nederland laaggeletterd is.  

Mensen die moeite hebben met lezen, genieten duidelijk niet van lezen. Ook kost het hen te veel tijd, dus doen ze het zo min mogelijk. Jammer, want zo gaat de leesvaardigheid steeds meer achteruit. Lezen is namelijk een vaardigheid die je bij moet houden!

3 x per week 20 minuten lezen
Wij adviseren minder vaardige lezers om regelmatig te lezen. Dat hoeft niet lang te zijn, bijvoorbeeld 3 x keer 20 minuten per week. Dat bevordert de snelheid van het lezen en verbetert het begrijpend lezen. Bovendien wordt lezen, door het met enige regelmatig te doen, een veel 'normalere' activiteit!

Belangrijk is wel dat de teksten spannend en leuk zijn. En dat de teksten passen bij de belevingswereld en het leesniveau van de lezer. Zo bouw je zelfvertrouwen op en krijg je plezier in lezen. Daar gaat het om!

Uitgeverij Eenvoudig Communiceren is goed in het verleiden van aarzelende lezers. Wij bieden makkelijk te lezen boeken en kranten op verschillende leesniveaus. En we maken we uitgaven zo leuk, spannend en afwisselend mogelijk!