Leren in de NT2

Taalwerkboeken van Eenvoudig Communiceren zijn soms op maat gemaakt bij de online oefenprogramma’s van oefenen.nl. Op school heb je een licentie nodig voor het online programma, thuis kan je er gratis gebruik van maken. De werkboeken zijn aanvullend in te zetten. Eenvoudig Communiceren heeft ook eigen taalwerkboeken. Die zijn er op A1/A2, A2, en A2/B1. Inburgeren doe je met de Start!-krant en met de talrijke publicaties over Nederland; de cultuur, de gewoontes en de mensen. De toegankelijk geschreven en opgemaakte werkboeken rondom arbeid helpen nieuwkomers de regels en de mogelijkheden te doorgronden.
 1. Inburgering

  Hoe kijken nieuwkomers tegen Nederland aan? Wat vinden zij vreemd en wat vinden zij leuk? Wat is voor hen typisch Nederlands? Daar geven deze drie boeken een beeld van. Herkenbaar voor jongeren en volwassenen die nog niet zo lang in Nederland zijn, en natuurlijk makkelijk te lezen!

 2. Taalwerkboeken

  Oefenen.nl (voorheen ETV.nl) is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. De werkboeken die horen bij de online oefenprogramma’s zijn exclusief verkrijgbaar via Eenvoudig Communiceren.

 3. Werken in Nederland

  Serie boeken over het krijgen en behouden van een baan.

 4. Start!-krant

  De Start!-krant is een krant voor mensen die moeite hebben met (Nederlands) lezen. Tot de lezers behoren onder meer inburgeraars, mensen die al langer in Nederland zijn maar de taal nog niet geheel onder de knie hebben, mensen die NT1- of NT2-onderwijs volgen, ouderen in verzorgingshuizen en dyslectici. Ook jongeren die op een ISK-school zitten hebben veel baat bij het werken met de krant.

© Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1994 - 2023. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.