Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Werken aan een baan

Hoe help je nieuwkomers bij het zoeken naar een baan? Een belangrijke vraag, want wie deelneemt aan de Nederlandse maatschappij burgert veel sneller in.  

Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt
Sinds 2015 is Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) een verplicht onderdeel van de inburgering. Daar speelt ONA Portaal op in. ONA Portaal biedt docenten Nt2 en docenten Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt trainingen aan zodat zij hun cursisten goed kunnen begeleiden. Ook organiseert ONA Portaal kennisdelingsbijeenkomsten en studiedagen.

Zó werkt hetStudiedag
Eenvoudig Communiceren mocht recent een studiedag, georganiseerd door ONA Portaal, bijwonen en een workshop geven over de methode Zó werkt het.
Zó werkt het is een methode sociale vaardigheden op de arbeidsmarkt. Speciaal voor jongeren met een laag opleidingsniveau én moeite met de Nederlandse taal. Inzetbaar op het mbo (Entree-opleiding) en heel bruikbaar voor PrO-leerlingen. Eenvoudig Communiceren gaat samen met ITTA onderzoeken hoe Zó werkt het ook ingezet kan worden voor anderstalige jongeren op het mbo en het ISK.
We houden u op de hoogte!

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws