Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Zwerfboeken in ISK

Ren, Amina, ren!9.000 leuke nieuwe kinderboeken voor de kinderen van nieuwkomers!

VlinderNRC Lezersfonds
Lezen is leerzaam en leuk. Maar niet makkelijk als je de Nederlandse taal nog niet zo goed beheerst, omdat je pas kort in Nederland woont. Kinderen van asielzoekers en andere ‘nieuwkomers’ hebben dus kinderboeken nodig die wél bij hun leeftijd passen, maar niet moeilijk geschreven zijn. Kinderzwerfboek mocht voor deze kinderen met hulp van NRC Lezersfonds 9000 boeken aankopen.

Nieuw in NederlandLOWAN
Scholen voor nieuwkomerskinderen worden met raad en daad bijgestaan door LOWAN, de organisatie voor ondersteuning van het onderwijs aan nieuwkomers. 150 scholen die zijn aangesloten bij LOWAN ontvangen pakketten kinderboeken. Deze boeken zijn door Kinderzwerfboek speciaal geselecteerd op leesbaarheid voor deze kinderen. In overleg met LOWAN zijn bij 8 uitgevers kinderboeken aangekocht. 30 verschillende titels per pakket, voor kinderen van 6 tot 12 jaar, informatief of spannend. En allemaal speciaal geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

KinderzwerfboekKinderzwerfboek
Kinderzwerfboek, een initiatief van Fonds Kinderhulp, zet zich al meer dan 5 jaar in om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met leuke kinderboeken. Boeken inspireren kinderen om te lezen en zij ontwikkelen daarmee, ongemerkt en op een leuke manier, hun individueel talent.

Rode laarzenOproep!
Stuur je eigen boeken uit zwerven! Dit kan door er een speciale zwerfsticker op te plakken en het boek achter te laten op een plek waar veel kinderen komen. De stickers zijn aan te vragen op www.kinderzwerfboek.nl.

Vlucht uit Sint-PetersburgEenvoudig Communiceren
Wij zijn een van de 8 uitgevers aan wie gevraagd is boeken te leveren voor deze actie. Omdat onze directeur Ralf Beekveldt leesbevordering voor nieuwkomers erg belangrijk vindt, konden wij zes titels in een oplage van 300 exemplaren tegen een extra hoge korting leveren aan KInderzwerfboek. Hij zegt hier zelf over: 'Het is heel belangrijk dat nieuwkomers snel de Nederlandse taal onder de knie krijgen. Veel ficitelezen helpt daarbij. Bovendien biedt het lezen aan kinderen een uitweg.'

De vergissingWelke titels zitten in het pakket?
Nieuw in Nederland
Vlinder                
Rode Laarzen     
Ren, Amina, ren!
De vergissing      
Vlucht uit Sint-Petersburg

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws