Wout is de nieuwe mentor klas 3A. Hij vertelt veel over zichzelf. Bijvoorbeeld over dat hij bang is om gepest te worden. De leerlingen vinden dat geweldig en worden daardoor ook opener naar elkaar. Wout geeft de klas een opdracht. Ze moeten nadenken over wat pesten is en wat je ertegen kunt doen. Daarom maken ze een pestcontract. Daarin beloven leerlingen en leraren om elkaar niet te pesten. En iedereen schrijft op wat zijn of haar zwakke plek is en waar ze niet mee gepest willen worden.
 
Pieter vindt dat moeilijk, want hij is homo. Hij is bang dat anderen hem gaan pesten. Het pestcontract is een groot succes. Het wordt op de hele school ingevoerd! Als beloning mag klas 3A een schoolreisje maken. Ze willen graag iets terugdoen voor Wout en hebben op het schoolreisje een hele bijzondere verrassing voor hem…
 
De Reality Reeks biedt herkenbare, spannende verhalen over jongeren die te maken krijgen met moeilijke situaties. Zoals, pesten, (seksueel) geweld, groepsdruk, eetproblemen, homoseksualiteit en drankmisbruik.

Op voorraad

Specificaties

Titel Doe normaal!
ISBN 978-90-8696-502-1
Auteur Marian Hoefnagel
Leesniveau A2/B1
Serie Reality Reeks
Aantal pagina's 128
Bindwijze Paperback
Illustraties Ja
Illustrator Roelof van der Schans
Taal Nederlands
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
Leeftijd 12 - 16

Inkijkexemplaar